Nieuwslezeres Radio Veronica in de bres voor Sywert van Lienden

Radio Veronica-nieuwslezeres Florentien van der Meulen zorgde vanochtend voor een pittige discussie op de radio door enigszins in de bres te springen voor coronagraaier Sywert van Lienden.

Florentien van der Meulen en Sywert van Lienden © Radio Veronica, Buitenhof

Sywert van Lienden heeft extreem grote imagoschade opgelopen door te zwijgen over de 9 miljoen euro die hij heeft verdiend met zijn dubieuze mondkapjesdeal met de overheid. Hij werd gisteren geïnterviewd door Buitenhof, dat daarmee zelfs de kijkcijfer top 15 haalde.

Betrouwbaar

Veel mensen vinden dat Sywert om de hete brei heen draait. “Nee, maar toch, als je hem zo ziet praten denk je toch: wat komt hij alsnog betrouwbaar over. Je zou er zó nog een keer intrappen, ik wel”, aldus nieuwslezeres Florentien van der Meulen.

Het was volgens haar een prima tv-optreden. “Hij gaf wel ruiterlijk toe dat hij ontzettend fout zat natuurlijk. Ik kreeg meer medelijden met hem dan ik kwaad werd op hem.”

‘Het is een oplichter!’

Haar collega’s reageren verbijsterd. “Medelijden? Met iemand die doelbewust zo lang alles achtergehouden heeft?”, roept Wilfred Genee. En sidekick Niels van Baarlen: “Het is gewoon een oplichter!”

Wilfred: “De overeenkomst is vorig jaar 27 april getekend. Hij wist toen al hoe de situatie in elkaar zat.”

Florentien: “Nou, hij zei dat hij dat pas in juli doorhad.”

Wilfred: “Nee, in het begin had hij door dat het om tonnen ging en toen de dollar zo gunstig ging, ging het al snel om miljoenen. Ze hebben 28 miljoen verdiend op 100 miljoen, hè?”

‘Niet meer over zeiken’

Het stoort Florentien vooral dat Sywert bijna moet beloven dat hij die 9 miljoen euro niet aan zichzelf gaat spenderen. “Dit vind ik ook stom dat hij móet zeggen van: nee, ik ga het nooit aanraken! Sorry hoor. Hij heeft het op een verkeerde manier verdiend, maar waar bemoeien wij ons dan nog meer? Óf eis dat hij het terug moet betalen en anders moet je er niet meer over zeiken van: we gaan je wel volgen, je moet het wel terugbetalen!”

Wilfred: “Het is belastinggeld wat wij met z’n allen hebben betaald, hè?”

Niels: “Het is gewoon gestolen!”

Florentien: “Dan moet je ook eisen van: betaal het terug.”

Zwak

Wilfred vindt de manier waarop Florentien zich over Sywert uitlaat heel erg vreemd. “Je hebt wel een zwak voor hem. Je vindt het zielig zeg je net!”

Florentien: “Nee, ik heb alleen gezegd: als ik zo dat interview zie, zou ik er nog een keer intrappen, bij wijze van spreken. Jij hebt een ander gevoel dan ik, dat kan toch?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u ook dat we niet moeten zeiken over de Sywert-miljoenen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen