Kritiek op nieuwe Radio Veronica-baas Rob Stenders: ‘Niet netjes’

Het eerste relletje rondom Rob Stenders als de nieuwe zenderbaas van Radio Veronica is een feit. Radio-dj Patrick Kicken voelt zich namelijk behoorlijk genaaid door de nieuwe radiobobo van Talpa.

Rob Stenders © Radio Veronica, Ben Houdijk

Patrick Kicken, die jarenlang dé ster was van Radio Veronica en tegenwoordig vooral bekend is van zijn meedogenloze columns over de radiowereld, is door Rob Stenders benaderd om terug te keren bij het station. “Zo, dat waren me de spannende weekjes wel zeg…”, zegt de radiomaker in zijn column bij Spreekbuis.

Genaaid door Rob

Het is volgens Patrick de derde keer sinds zijn vertrek bij Radio Veronica in 2016 dat hij is teruggevraagd. “En voor een derde keer ging het op het allerlaatste moment wéér niet door. De vorige twee keren werd het nog netjes bekendgemaakt via WhatsApp, dit keer moest ik er zelf achter komen door de nieuwe programmering onder de loep te nemen.”

Die nieuwe Veronica-programmering maakte Rob Stenders gisteren bekend en Patrick staat er dus niet bij. En dat terwijl Rob twee keer bij hem thuis met Patrick heeft gesproken. “Ik heb je echt nodig Pat. We hebben tijdens een luistercijferpresentatie gezien dat jij de best scorende ochtendshow had!”, zou hij toen gezegd hebben.

Geen schoonheidsprijs

Ondanks die intieme gesprekken, heeft Rob Patrick keihard weer uit de programmering gegumd en hem niets laten weten. “Het was de rechterhand van Rob die het geen goed idee vond als ik weer wat uurtjes kwam vullen. Ik denk dan, net als de vorige keren: check dit toch eerst van tevoren even met elkaar voordat je me gaat bellen. Maar goed.”

Het is jammer, vindt Patrick. “Het is dat ik geen ego meer heb (haha) en dit wel enigszins naast me neer kan leggen, maar de schoonheidsprijs verdient het natuurlijk allemaal niet. Maar ik ben heus niet de enige waarmee zo omgesprongen wordt in Hilversum en omgeving.”

Geld

Wat zou Patrick gaan verdienen bij Radio Veronica? “Over geld is nooit gesproken maar de bedragen die tegenwoordig bij de landelijke commerciële radio betaald worden zijn natuurlijk om te huilen. 50 en als je geluk hebt 75 euro per uur, op factuur. Twee uurtjes radio dus voor 100 euro ex btw.”

De hele column van Patrick Kicken kunt u lezen op de website van Spreekbuis.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen