‘Kelderend Radio 538 grijpt in: Hannelore Zwitserlood eruit’

Nu Radio 538 meer en meer terrein verliest aan Qmusic, grijpt de zender in bij zijn ochtendshow. Hannelore Zwitserlood, de huismoeder van 538, wordt volgens Patrick Kicken op straat gezet.

Hannelore Zwitserlood © Radio 538

Na het afscheid van Edwin Evers is het in rap tempo bergafwaarts gegaan met Radio 538. De glans is er inmiddels echt wel een beetje van af. Qmusic is met kop en schouders de commercieel marktleider van Nederland en 538 komt daar niet eens meer bij in de buurt. Er heerst dus lichte paniek bij Talpa Radio.

‘Hannelore eruit geknikkerd’

Volgens radiokenner Patrick Kicken wordt er nu ingegrepen bij De 538 Ochtendshow van Frank Dane. Hannelore Zwitserlood, die nou niet bepaald een 538-uitstraling heeft, wordt volgens hem geslachtofferd. “Ze lijkt het bokkie te zijn en mag binnenkort weer uitslapen”, schrijft hij in zijn column op Spreekbuis.

Het zou behoorlijk vervelend nieuws zijn voor Hannelore. “Nooit leuk als je uit een team geknikkerd wordt. Toch schijnt dit al een hele tijd te spelen maar nam steeds iemand het voor haar op. Om te beginnen de host van de show zelf, Frank Dane, die het goed met haar kan vinden”, weet Patrick.

Celine in haar plek?

Het is tekenend voor de bedrijfscultuur van Talpa dat Frank niet zelf mag bepalen wie zijn sidekicks zijn, zegt Patrick. “Hij zou de laatste zeggenschap moeten hebben over wie hij als sidekick wil en wie niet. Maar goed, we weten allemaal hoe de hazen lopen daar bij Talpa Radio.”

Wie wél een echte 538-uitstraling heeft is de brutale Celine Huijsmans, vindt Patrick. Hij tipt haar voor de opvolging van Hannelore, al vreest hij dat ze niet wil. Ze weigerde immers ook met Wilfred Genee mee te verhuizen naar de ochtend van Radio Veronica.

Evelien

Als Celine niet wil, dan is Evelien de Bruijn volgens Patrick een goede optie. Waarom hij dat vindt, kunt u lezen in zijn column bij Spreekbuis.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zit Frank Dane zelf over een jaar nog wél in de ochtend van Radio 538?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen