NPO 3FM hield komst Dennis Schouten tegen: ‘Hij past hier niet’

Dennis Schouten was eind vorig jaar, toen hij nog werkzaam was voor omroep PowNed, in training bij NPO 3FM. Uiteindelijk wilde de zender hem toch niet hebben, onthult hij in RoddelPraat.

Dennis Schouten Foto: PowNed

Het jonge tv-talent was er destijds zeker van dat er een eigen radioshow in het verschiet lag, maar die kwam er toch niet. “Ik ben daar op gesprek geweest. Tussendoor ben ik even naar Radio Veronica gegaan en toen was er sprake van dat ik mogelijk toch wat ging doen bij 3FM en dan krijg je een mail van de zenderdirectrice en dan is het: ‘Jouw geluid past niet bij de zender.'”

Bloody shame

RoddelPraat-gast Giel Beelen daarop verbaasd: “Heeft ze dat echt gezegd?”

Dennis: “Ja, dus dat frivole, linkse…”

Giel: “Ja, maar dat is dus waar het aan kapot gaat. Dat is dus echt een bloody shame, want er is juist behoefte aan een divers geluid en dus ook zeker jouw geluid.”

‘M’n r**t’

Dat is het hele probleem van de NPO, meent Jan Roos. “Het is allemaal een en hetzelfde. Ze hebben een en hetzelfde verhaal en durven een ander verhaal niet uit te zenden, maar l*llen de hele dag over diversiteit en inclusie en pluriformiteit. M’n r**t, het is allemaal hetzelfde.”

Hij vervolgt: “Het enige dat mag is dat je donker mag zijn of een transformer of moslim, zolang je maar hetzelfde denkt en praat. En die basis heb jij gelegd, Giel Beelen!”

Giel: “Nee, dat is niet waar, helemaal niet!”

‘Hallo Sharid’

Jan: “Je bent uiteindelijk ook een VARA-l*l geworden: links l*llen en rechts vullen!”

Giel: “Nee, ik ben het daar niet mee eens. Het is gewoon jammer dat ze als station niet weten waarvoor ze staan.”

Vervolgens kwam Giel met een boodschap voor 3FM-baas Sharid Alles: “Hallo Sharid, we hebben elkaar lang niet gezien. Ik weet niet of het echt waar is, want Dennis heeft er wel vaker een handje van om het net iets te verdraaien…”

Daarop werd hij onderbroken. De hele aflevering van RoddelPraat kunt u hier bekijken.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen