Lucille Werner en Wopke Hoekstra zorgen voor ongemakkelijke tv

CDA-leider Wopke Hoekstra verscheen gisteren in de studio van Shownieuws en kreeg daar een videoboodschap van Lucille Werner voorgeschoteld. Het leidde tot ietwat ongemakkelijke televisie.

Wopke Hoekstra en Lucille Werner © Shownieuws

Lucille Werner heeft zonder enige ervaring en relevante politieke kennis een uitzonderlijk hoge tiende plek op de kandidatenlijst van het CDA gekregen. Een erfenis van Wopke’s voorganger Hugo de Jonge, die Lucille kent van de televisie en haar een CDA-baantje zou hebben gegund na een ‘sollicitatiegesprek’ bij hem thuis.

Lucille met Lingo-balletje

Dat baantje kwam Lucille hartstikke fijn uit, want om rond te komen moest ze de laatste jaren diep graaien uit haar eigen goededoelenkas. Leuk voor Lucille, wat minder voor haar donateurs. En voor het CDA, die naar verluidt niet zo blij was met de in opspraak geraakte politica in spe.

Zelf ziet Lucille het allemaal nog vrolijk in. Ze sprak gisteren, met een Lingo-balletje in haar hand, een videoboodschap in voor Wopke. “Dag Wopke, hier is jouw nummer tien. Wat ontzettend leuk dat je vanavond in Shownieuws zit. En als je dan in Shownieuws zit, willen de mensen natuurlijk weten: wat is de showy kant van Wopke Hoekstra?”

Rode oortjes

Vervolgens klapte Lucille uit de school over die ‘showy kant’ van Wopke. “Ik heb Liselot gebeld en wat ze me vertelde… Rode oortjes. Ik noem: Armin van Buuren, ik noem Tiësto. Je hebt regelmatig, tot diep in de nacht, samen met Liselot op deze muziek gedanst.”

“En wat nou zo goed uitkomt: als jij straks premier bent, dan deel jij deze hobby en deze muziek samen met de koning. Dat is goed nieuws. Heel veel plezier vanavond en tot snel.”

BN’er op de lijst

Het werd allemaal nog ongemakkelijker toen Wopke aansluitend om een reactie werd gevraagd. Presentatrice Airen Mylene: “Hoe vind je dat, een BN’er op de lijst?”

Wopke: “Dat zij op die lijst staat? Ik vind het fantastisch dat zij op die lijst staat. Je ziet dan ook dat ze meteen allerlei connecties weet te leggen waarin Armin van Buuren en Tiësto nog langs komen. Dat is natuurlijk heel grappig.”

Airen: “Heb je een goede klik met Lucille?”

Stilte en ongemak.

Airen: “Of hoe is die klik eigenlijk?”

‘Wie is Lucille?!’

Wopke vervolgens: “Ja, die is goed, maar ik moet ook eerlijk zeggen… Ik ben nu twee maanden lijsttrekker, dus je krijgt die lijst en het programma cadeau, en daar staan sommige mensen op die ik echt door en door ken – die in het kabinet zitten of met wie ik al langer samenwerk – maar ook mensen die ik twee of drie keer gezien heb.”

Oftewel: wie is Lucille eigenlijk?!

Airen: “Ik vind dat je je zo goed houdt, maar ik merk wel dat het allemaal heel nieuw is voor jou.”

Fragment

Wopke in Shownieuws:

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen