Elke BN’er een podcast: ook Albert Verlinde heeft er nu eentje

Het lijkt wel of werkelijk élke BN’er tegenwoordig met een podcast begint. Ook Albert Verlinde heeft er nu eentje, maar iedereen die hoopt op een rellerige showbizzpodcast, komt bedrogen uit.

Albert Verlinde

Albert Verlinde heeft in samenwerking met de BankGiro Loterij de podcast Topstukken ontwikkeld, waarin curatoren en andere experts bijzondere verhalen delen die schuilgaan achter hun ’topstukken’. “Dat is echt ontzettend leuk, dat moet je eens opzoeken in je podcastwinkel”, aldus de showkoning in Shownieuws.

Topstukken

Wat krijgt de luisteraar precies te horen? “Het gaat om topstukken uit musea in Nederland. Het duurt twaalf minuutjes: hartstikke leuk, leerzaam ook en als je dat geluisterd hebt, kun je daarna weer Raoul Heertje aan.”

Presentatrice Dyantha Brooks: “En eigenlijk dus een authentieke podcast zoals het zou moeten zijn? Zonder een sneer?”

Albert: “Ik vind van wel, hè? Maar de Sanders (Schimmelpenninck, red.) en Raouls van deze wereld denken er heel anders over.”

Saai

Die podcast van Albert klinkt wel een beetje saai. Toch is dat genre – saai – precies waar Albert zelf van houdt. “Ik zit nu een serie van negen afleveringen te luisteren over Leopold II van België en dat is fantastisch. Het is een heel geschiedenisverhaal. Maarten van Rossem heeft dat als podcast. Dan denk ik: dat is zo lekker.”

De podcast van Albert kunt u onderstaand beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen