Albert Verlinde reageert op Raoul Heertje: ‘Schreeuw om aandacht’

Albert Verlinde ziet de felle kritiek die Raoul Heertje op hem heeft geuit in de Knorrepodcast als een schreeuw om aandacht. Dat heeft de showkenner gisterenavond gezegd aan de desk van Shownieuws.

Albert Verlinde en Raoul Heertje © SBS, NPO

Raoul Heertje heeft in zijn podcast verschrikkelijk hard uitgehaald naar paparazzi, maar ook Albert Verlinde kreeg ervan langs. Hij noemde de showkoning een fout figuur en een leugenaar. “Albert Verlinde, wat voor vrienden heeft hij? Die man kan toch geen vrienden hebben?”, vroeg zijn sidekick zich af. Raoul daarop: “Nee, natuurlijk niet.”

Schreeuw om aandacht

Presentatrice Dyantha Brooks vroeg Albert gisteren in Shownieuws om een reactie: “Albert, moet ik jou nog vragen wat dit met jou doet?”

Albert daarop: “Nee, dat doet helemaal niks met me. Op zich is het leuk, snap je, mensen moeten lekker doen wat ze niet laten kunnen en hoeveel woordspelingen kun je doen met een podcast, hè? De Zelfspodcast, de Knorrepodcast, zo kun je nog wel even doorgaan met elkaar.”

Hij is hooguit wat teleurgesteld. “Wat ik zo jammer vind: ik heb de podcast sinds een halfjaar of driekwart jaar ontdekt en er zijn zulke leuke dingen, snap je? Zulke mooie dingen. En nu wordt het een soort rioolputje waarin iedereen begint te schelden en dingen begint te roepen in een schreeuw om aandacht.”

B*llshit

Bram Moszkowicz neemt het op voor Albert. “We hebben het met Schimmelpenninck en Roelvink ook gehad, dat ze iets roepen – en het kan de grootste b*llshit zijn – omdat het in het nieuws komt om vervolgens weer meer luisteraars te krijgen. Of ben ik dan naïef?”

Albert: “Het is eigenlijk de nieuwe commerciële omroep, toch?”

Bram: “Zo werkt het. Het is eigenlijk dus gewoon gratuit. Ik denk ook dat het gewoon een verdienmodel is. Je roept iets over mij of over Albert en dan krijg je aandacht. Eigenlijk moet je er misschien niet over praten vandaag, bedenk ik me net, maar dat moet nu even eenmaal omdat het gebeurd is.”

Podcastregels

Anouk Smulders, wiens man een door Raoul zo gehate paparazzo is (Edwin Smulders), vindt het allemaal te ver gaan. “Een klein beetje een begrenzing zou ik persoonlijk wel fijn vinden. Ja, kom op zeg, er zijn grenzen aan wat je tegen iemand zegt.”

Dyantha: “Sander Schimmelpenninck doet het vaker. Hij heeft Yolanthe een kat met Down genoemd.”

Anouk: “Ja, dat hoef je niet eens meer te herhalen, ik vind het echt niet kunnen.”

Dyantha: “Zouden er regels komen hoe ver je daarin moet gaan?”

Bram: “Je kunt er weinig aan doen, want het is een soort column en als columnist heb je veel meer ruimte om iets te zeggen over een ander, zeker als het bekende Nederlanders zijn. Die zijn bijna vogelvrij. Daar kun je juridisch weinig aan doen.”

Albert verdedigt Raoul

Het aanpakken van zo’n podcast vindt Albert ook weer een beetje ver gaan. “Om nou toch voor die podcast te pleiten: het is ook een soort kroegpraat. Je zet mensen bij elkaar en er zit verder niks omheen, dus het wordt dan een beetje armpje drukken. Van: kijk eens hoe sterk ik ben en dan zegt de ander: ‘Ik weet nog een grap, ik kan het nog erger.”

Bram: “Ik vraag me toch af dat als jij Heertje morgen zou ontmoeten, of hij dan nog zo grof over jou is.”

Albert: “Weet je, Bram, het interesseert me echt helemaal niets.”

Bram: “Dat pleit ook voor je.”

Albert: “Dan denk ik: laat iemand lekker doen en als hij daar gelukkig van wordt om zoiets te maken, dan moet hij dat doen. Ik zie hem liever in Dit Was Het Nieuws eerlijk gezegd.”

Al met al best een sportieve reactie van Albert. Daar kan Gordon nog wat van leren.

Terugkijken

De Shownieuws van gisterenavond kunt u terugzien op KIJK.nl. Bovenstaand fragment vindt u vanaf 08:12. De Knorrepodcast hoort u onderstaand (vanaf 37:30 en 41:45 over Albert):

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen