AD-opiniediva Angela de Jong: ‘Leuk dat mijn mening zo meetelt’

Angela de Jong geniet nog steeds heel erg van haar werk als tv-columnist bij het AD. Ze vindt het vooral leuk dat haar mening zo gehoord wordt en ook meetelt. Dat zegt ze in gesprek met RTV Rijnmond.

Angela de Jong © Op1

De AD-diva is helemaal in haar nopjes. “Ik heb echt een droombaan. Dat is het grappige: ik heb de baan die ik wilde. Ik wilde ook nooit journalist worden, ik wilde mediajournalist worden bij het AD. Het feit dat ik nu televisie kan kijken, daar mijn mening over geef en dat die mening af en toe ook nog wat stof doet opwaaien en meetelt… Ja, dat vind ik alleen maar heel leuk”, zegt Angela de Jong.

Vierkante ogen

Wordt ze soms niet gek van het tv-kijken? “Nee, ik krijg geen vierkante ogen, nooit. Ik blijf televisie heel leuk vinden. Zelfs als ik vrij heb, zit ik nog heel veel televisie te kijken. Televisie blijft het leukste medium wat er is en vlak daarna volgt de krant.”

Angela kijkt vrijwel alles. “Als er een nieuw programma is, wil ik dat natuurlijk wel even zien, maar eigenlijk is het altijd het leukst als je gewoon televisie zit te kijken en je geraakt wordt door iets dat je niet verwacht had. Dus dat je heel spontaan in iets valt en denkt: dát is een column.”

Kritiek

Er zijn ook veel mensen die zich ergeren aan Angela. Wat vindt ze van de kritiek die ze op internet over zich heen krijgt? “Dat is er, dat is er op iedereen. Ik denk heel vaak: als mensen het op die manier kwijt kunnen en ze slaan geen bushokjes kort en klein, dan heeft de maatschappij er wat aan.”

“Verder: als je niks beters te doen hebt dan je gal spuwen op internet, dan weet ik wel wat de stand van de rest van je leven is. Daar kan ik niet zo heel veel mee. Zolang het bij het online gescheld blijft… Het wordt wat anders als mensen bij je aan de voordeur gaan staan.”

Interview

Het interview met Angela de Jong kunt u hier bekijken:

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen