Dennis Schouten reageert strijdbaar op dolksteek Wilfred Genee

Dennis Schouten hoopt dat meer mensen betalend lid willen worden van het programma dat hij samen met Jan Roos maakt: RoddelPraat. Dat zegt hij na de dolksteek van zijn mentor Wilfred Genee.

Wilfred Genee en Dennis Schouten Beeld: YouTube

Dennis Schouten is deze week door Talpa Network ontslagen als verslaggever van het radioprogramma van Wilfred Genee. Het mediabedrijf van John de Mol wilde alleen verder met Dennis als hij zou stoppen met RoddelPraat. De directe aanleiding was het pittige item waarin Glennis Grace en haar doodzieke vader werden uitgelachen.

Dolksteek

Of het nou wel of geen goede reden is om Dennis aan de kant te zetten, één ding staat als een paal boven water: Wilfred Genee laat zijn muze met het grootste gemak vallen. Hij liet op de radio al direct blijken begrip te hebben voor het ontslag van Dennis en in Veronica Inside op tv werd Dennis neergezet als iemand die erg foute carrièrekeuzes maakt.

Wilfred was bovendien niet te spreken over het ludieke item waarin Dennis en Jan VI-badjassen tegen het Talpa-gebouw aan gooiden. ‘Een beetje vreemd’, vond hij dat. Al met al hoeft Dennis dus niet bepaald op steun van Wilfred te rekenen. De grote vraag is: hoe ervaart Dennis die dolksteek?

Dennis reageert

Dennis houdt zich opvallend op de vlakte. Hij kan zich in elk geval niet vinden in de kritiek van Wilfred en zijn VI-collega’s dat hij een foute carrièrekeuze maakt. Sterker nog: hij roept mensen via zijn Instagram-kanaal op om vooral betalend lid te worden van RoddelPraat.

Hij reageert op Instagram als volgt: “Veel ophef, emoties en onrust deze week. Ik wil graag iedereen bedanken voor de steun en de vele lieve berichten. RoddelPraat is een onafhankelijk medium geworden en daar ben ik ondanks alles trots op! Jullie maken het mogelijk dat wij kunnen bestaan. Bedankt!”

Jan trots op Dennis

Jan Roos waardeert het dat Dennis voor hun programma kiest. “Ik ben trots op Dennis Schouten dat ‘ie durft onafhankelijk te zijn van Talpa. Dit is alleen mogelijk vanwege Backme.org. Dus steun ons om Roddelpraat te maken.”

Het lijkt erop dat Dennis wacht met een uitgebreide reactie tot de volgende aflevering van RoddelPraat. Die wordt aankomende woensdag om vijf uur ’s middags gepubliceerd.

Conflict

Dennis en Wilfred raakten vorig jaar zomer voor het eerst in conflict met elkaar. Wilfred vond toen dat Dennis te veel partij trok voor Johan Derksen en René van der Gijp in de racismerel rond Veronica Inside.

Dennis gaf aan dat hij geen verslaggever is geworden om de billen van Wilfred te kussen. Uiteindelijk legden ze hun ruzie bij; Dennis zat op tweede kerstdag zelfs aan het kerstdiner van Wilfred. Nu, een maand later, bevindt hun relatie zich weer in een ijzig dieptepunt.

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen