Avondklok: Bart Ettekoven twee keer staande gehouden na Shownieuws

Bart Ettekoven is zaterdagavond na de uitzending van Shownieuws twee keer staande gehouden door de politie. Ze controleerden of de Weekend-baas zich wel hield aan de corona-avondklok.

Bart Ettekoven © Shownieuws

Medewerkers van live-uitzendingen op radio en televisie zijn uitgezonderd van de avondklok. Zo kan Bart Ettekoven ’s avonds in Shownieuws gewoon het laatste nieuws over de wonderhond van Gordon en de laatste scheet van André Hazes jr. bespreken. Allemaal behoorlijk essentieel natuurlijk, dus Bart kwam niet in de problemen met de politie.

Dubbele jackpot

Waar het vaccinatieprogramma maar niet op gang wil komen, is de avondklok en de handhaving daarvan wel in een paar dagen georganiseerd. “Nou jongens, ik wil het toch even met jullie delen. Ik heb gewoon de dubbele jackpot. Op de eerste de beste avond en nacht van de avondklok ben ik twee keer aangehouden”, instagramde Bart na Shownieuws.

Op welke locaties is Bart staande gehouden? “Eén keer op de A1 en toen nog hier net vlak bij mijn huis nog een keer. Dus twee keer moest ik echt mijn werkgeversverklaring en eigenverklaring laten zien. Het is dus echt niet overbodig om hem mee te nemen en probeer echt niet om de straat op te gaan als het nodig is.”

Klotevirus

Bart vindt het niet overdreven dat hij zich niet kan voortbewegen zonder staande gehouden te worden. “We moeten gewoon luisteren, want er wordt echt heel goed gecontroleerd. Dat is misschien maar goed ook, want dan zijn we heel snel van dat klotevirus af. Nou, dat wou ik even kwijt!”

Even daarvoor liet Bart in Shownieuws nog zijn werkgeversverklaring zien. “De regering maakt ook wel hier en daar fouten en ik heb ook nog wel wat verbeteringen voor hen, maar ik denk wel dat het belangrijk is dat we ons er met z’n allen aan gaan houden. Als we hier zo snel mogelijk van af willen, laten we het in godsnaam dan ook eens doen”, zei hij.

Hans Klok ook de sjaak

Hans Klok vertelde in dezelfde uitzending van Shownieuws dat hij vlak na het ingaan van de avondklok ook is aangehouden. De BN’ers zijn in de avonduren razend druk met allerlei essentiële zaken. Zo was Hans aanwezig voor wat vertier in de studio van 100% NL.

De goochelaar: “Ik ben nu thuis hier in Bloemendaal en ik ben ook aangehouden op snelweg, maar ik had gelukkig ook een verklaring dat ik dus ergens moest zijn voor de media. Toen mocht ik doorrijden.”

De Shownieuws van gisteren kunt u hier terugzien.

Mening van Rob

Wat vindt tv-kenner Rob Goossens ervan dat Shownieuws-sterren uitgezonderd zijn van de avondklok? “De uitzondering zoals hij is geformuleerd geldt voor liveprogramma’s en daar hoort Shownieuws natuurlijk ook bij. Ik denk niet dat er heel veel mensen afhankelijk zijn van Shownieuws voor hun informatievoorziening over corona”, zegt hij tegen Privé TV.

“Tegelijkertijd: we leven niet in een land dat honderd procent corona is. Je wil juist dat dingen nog een beetje normaal zijn en ik vind wel dat er iets voor te zeggen is om ervoor te zorgen dat het televisieaanbod niet al te veel verschraalt.”

Insta

Bart en zijn werkgeversverklaring:

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen