Glennis Grace ziet ontslag Dennis Schouten als gerechtigheid

Glennis Grace ziet het ontslag van Dennis Schouten als verslaggever van Radio Veronica als gerechtigheid. “Karma is around”, voorspelde de zangeres vorige week al, mogelijk met voorkennis.

Jan Roos, Glennis Grace en Dennis Schouten © YouTube

Dennis Schouten wordt door Talpa Network op de zwarte lijst gezet zolang hij met Jan Roos het ‘kwetsende’ programma RoddelPraat maakt. Het mediabedrijf onthult bij NU.nl wat de precieze aanleiding is geweest om Dennis op het matje te roepen en hem de keuze voor te leggen tussen Radio Veronica en RoddelPraat.

Lachen om Glennis

Jan Roos en Dennis Schouten hebben enkele weken geleden een behoorlijk pittig item gemaakt over Glennis Grace, waarop ze lachen om de zangeres en om haar doodzieke vader. “Dit heeft Talpa doen besluiten om een punt te zetten achter de samenwerking met de presentator”, aldus NU.nl.

Glennis is daar erg blij mee. “Helden bestaan echt! Dankbaar, dankbaar en nog eens dankbaar. No words, no names, cause you know who you are! Mijn jaar is al goed. Zo fijn als je gezien en gehoord wordt”, laat ze na Dennis’ ontslag weten op haar Instagram.

‘Karma is around’

De Whitney Houston-imitator voorspelde vorige week al dat karma Dennis en Jan zou gaan treffen. “Ik lach ze uit en hard ook, want ik weet: karma is around. Nu lachen ze nog, maar iedereen krijgt wat die een ander toewenst of hoe diegene een ander behandelt. Ik maak mij niet druk. I just sit and wait an drink my tea dear.”

Jan Roos reageerde daar toen cynisch op. “Dat vind ik nou zoiets raars als mensen daar altijd over beginnen, van: karma is een bitch. Hoezo karma is een bitch? Hoezo? Wat gaat er dan gebeuren? Wij maken een grapje over Glennis Grace en dan is er een soort godje op een wolkje die denkt: dan ga ik Dennis en Jan terugpakken. Nee joh, karma is bullshit!”

Kritiek

Dat uitgerekend ‘smakeloze grappen en het kwetsen van mensen’ de reden zijn om Dennis op straat te zetten, leidt ook tot kritiek. Critici wijzen op de mannen van Veronica Inside, die al jaren onder vuur liggen vanwege vermeende racistische en homofobe grappen, maar ook op het feit dat John de Mol geestelijk vader was van de treitershow De Gouden Kooi.

Mark Koster, die recentelijk een biografie over John de Mol uitbracht, zegt bijvoorbeeld: “Hilarisch! Paul Römer van SBS die van Dennis Schouten eist dat hij geen ‘beledigende’ meuk maakt bij RoddelPraat (want anders stopt hij een badjassenitem bij VI Radio!!!!) is als de snackbarbaas die een fietskoerier verbiedt pizza’s te verkopen.”

Fragment

Het RoddelPraat-fragment van vorige week waarop Dennis en Jan reageren op het karma-bericht van Glennis Grace ziet u onderstaand (vanaf 24:05):

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen