Johan Derksen: ‘Dom dat Dennis Schouten samenwerkt met Jan Roos’

Johan Derksen vindt het heel onverstandig dat Dennis Schouten blijft samenwerken met Jan Roos. Het is niet goed voor zijn carrière als hij zich met hem blijft associëren, aldus de Veronica Inside-ster.

Jan Roos, Johan Derksen en Dennis Schouten © YouTube, SBS

Dennis Schouten moest deze week van Talpa Network zijn baantje inleveren als verslaggever in de radiovariant van Veronica Inside, omdat hij op internet een programma maakt met Jan Roos: RoddelPraat. De directe aanleiding was de aflevering waarin Glennis Grace en haar recent overleden vader belachelijk werden gemaakt.

Begrip voor ontslag

Zijn mentor Wilfred Genee heeft op de radio al laten weten dat hij begrip heeft voor Talpa’s besluit om Dennis te ontslaan. Het nieuws kwam gisterenavond ook aan bod in de tv-uitzending van Veronica Inside.

Een ludiek filmpje waarin Dennis en Jan als een soort vergeldingsactie badjassen tegen het Talpa-gebouw aan gooien, valt bij Johan Derksen niet in de smaak. “Ik heb me geweldig gestoord aan die twee vlegels die onze badjassen tegen het gebouw van Veronica gegooid hebben”, zegt hij.

Wilfred daarop: “Ja, beetje vreemd.”

Johan basht Jan

Johan is geen fan van Jan. “Ja, Jan Roos… Dennis is een kwajongen, maar Jan Roos is een volwassen man met een gezin en er komt alleen maar onzin uit.”

Wilfred: “Het was ook tegen het pand waar niemand meer is. In Amsterdam zit niemand meer. Ja, dat was het verkeerde pand. Dennis is een beetje teleurgesteld dat hij weg is bij ons.”

Johan: “Ja, maar Dennis maakt altijd verkeerde keuzes. Het is een aardig jochie, maar die is zó geil op gekke dingen dat hij altijd de verkeerde keuzes maakt. Het is niet goed voor je carrière als je nu al als kwajongen met Jan Roos in zee gaat.”

Altijd gekkigheid

Wilfred denkt dat Dennis het allemaal een beetje over zichzelf heeft afgeroepen. “Hij wás al ontslagen natuurlijk bij Talpa vanwege dat programmaatje dat hij doet, dat RoddelPraat. Ik heb hem toch weer binnen weten te krijgen, maar wel met het verhaal dat de kans aanwezig is dat het lastig gaat worden. En het is lastig geworden, dus helaas.”

De VI-presentator wil Dennis rehabiliteren. “We gaan kijken of we hem toch nog in het goede kielzog kunnen krijgen, toch? Hij kan wel wat namelijk, dat vind ik echt.”

Johan: “Ja, nou ja, ik vind het een aardig jochie. Ik heb nog nooit gezien dat hij wat kan. Het is altijd gekkigheid. Maar het is wel een leuke jongen, een leuke spontane jongen.”

Fragment

Het bewuste fragment uit Veronica Inside:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen