Belastingdienst zit bovenop Talpa-paard Britt Dekker: ‘Megaprobleem’

Britt Dekker en John de Mol liggen in de clinch met de Belastingdienst over het peperdure paard dat hij haar levenslang in bruikleen heeft gegeven. Dat vertelde ze zondagavond in Media Inside.

Britt Dekker © William Rutten, Talpa

Twee jaar geleden spraken Britt Dekker en John de Mol af dat zij in ruil voor vier programma’s haar droompaard George zou krijgen. Dat paard is officieel niet van Britt, maar ze heeft het in bruikleen gekregen van Talpa. “Anders kwam de Belastingdienst achter mij aan en moest ik belasting betalen erover, omdat ik uitbetaald wordt in natura”, zei ze destijds.

Constructie

Nu heeft Britt echter alsnog de Belastingdienst op haar dak. “Nou ja, ik wilde gewoon dat paard en als ik geld had gekregen, dan moest ik daar zelf belasting over betalen en nu niet”, legde Britt gisteren uit in de NPO 3-show.

Media Inside-deskundige Marcen van Roosmalen: “Oh, het was een constructie?”

Britt: “Ja. We hebben wel een contract gemaakt dat ik levenslang over het paard beslis. Niet dat hij zou chanteren, maar anders is het zo van: hé, je hebt nu vier programma’s gedaan…”

Marcel: “Maar het paard is dus van John?”

Belastingdienst aast op Britt

Britt: “Ja. Belastingtechnisch moest het op Talpa blijven staan. Jullie denken dat ik nu iets zeg waar ik problemen mee krijg, maar we hebben al megaproblemen ermee dus…”

Marcel: “Belastingtechnisch heb je problemen ermee?”

Britt: “Ja, natuurlijk.”

Marcel: “Je zou toch zeggen dat de overheid in deze tijd wel wat anders aan zijn hoofd heeft dan het paard voor jou. Er zit een hele commissie op jouw paard?”

Britt: “Ja, er zitten heel veel mensen op dit paard, ja. Ik denk dat het niet heel handig is om hier heel lang over door te gaan.”

Talpaard

Spijt heeft Britt niet. Ze is nog altijd in de wolken met haar paard van naar verluidt 400.000 euro. “John de Mol heeft mij mijn droompaard gegeven die ik zelf nooit had kunnen kopen: George. Talpaard, ja.”

“Ik heb er vier programma’s voor gemaakt; het was eigenlijk gewoon Middeleeuwse ruilhanden. Ik kreeg een paard, ik maakte programma’s en niet meer en niet minder. Ik heb het als heel prettig ervaren.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen