Gerard Joling: ‘Angela Groothuizen is te ver gegaan, beetje jammer’

Gerard Joling vindt het heel erg jammer dat zijn The Voice Senior-collega Angela Groothuizen hem in de zomer ‘rabiaat rechts’ heeft genoemd. Hij vond het behoorlijk ongepast. Dat zegt hij in tijdschrift Weekend.

The Voice Senior Beeld: RTL

RTL 4-ster Gerard Joling deed vroeger veel uitspraken over de ‘islamisering van Nederland’ en werd door de PVV zelfs een ‘dappere BN’er’ genoemd. “Och ja. Hij is zo rabiaat rechts, die jongen. Ik ken Geer nu al 45 jaar. Het is een goeie vent, ik ben dol op hem, maar hij kan pittige uitspraken doen”, zei Angela afgelopen zomer.

Rare uitspraak

Gerard heef er een nare bijsmaak aan overgehouden, vertelt hij in de Weekend. “Dat vond ik een beetje een rare uitspraak van haar. Ik bedoel, als je vier weken met iemand in een programma hebt gezeten en je gaat dan dat soort dingen zeggen, is dat toch gek. lk vond het niet gepast.”

De twee RTL-collega’s hadden al ‘een dingetje’ met elkaar, zoals Gerard het noemt, want Angela verklapte in juli vroegtijdig dat Gerard de nieuwe coach zou worden in The Voice Senior. “Toen ging Angela dat een dag van tevoren op haar Instagram zetten. Dat was natuurlijk niet handig. En ik vond deze uitspraak van haar ook niet zo handig.”

Niet uitgepraat

Angela en Gerard hebben hun meningsverschil niet uitgepraat. Hij heeft besloten haar niet op te bellen. “Nee, want ik ben hier ook niet boos om. Ik lig er ook niet van wakker. Alleen, nogmaals, ik vond het heel gek. Je wordt er toch weer op aangesproken, zoals nu. Ik vind het gewoon jammer en niet nodig, maar het is haar gedachtegang.”

“Iedereen mag van mij vinden en denken wat hij of zij wil, maar ik vond dat net een beetje te ver gaan. Ik ga haar nog wel vragen wat ze nou precies bedoelde en wat de reden was dat ze het vertelde. Het heeft geen zin om daar boos om te zijn, maar je kunt er natuurlijk wel iemand op aanspreken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen