Beau verrast kijkers na massakritiek: RTL Exclusief nog steeds tv-gedrocht

Haastige spoed is zelden goed: Beau van Erven Dorens heeft na de massakritiek op de eerste RTL Exclusief snel een nieuw format uit de grond gestampt, maar dat bleek gisteren óók een tv-gedrocht.

RTL Exclusief © RTL

RTL Exclusief werd op 30 december ongelooflijk slecht ontvangen. Beau van Erven Dorens bracht een satirische talkshow met typetjes als gasten, namelijk Johan Derksen, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte. De show was volstrekt humorloos en werd dan ook afgeslacht door kijkers. Het gevolg: Beau ging terug naar de tekentafel.

Twee panels

De tweede RTL Exclusief werd een weekje uitgesteld en gisteren was het dan zo ver: Beau presenteerde een volledig nieuw format onder dezelfde programmatitel. “We hadden nog even de tijd nodig om het programma beter te maken”, legde de presentator uit aan zijn kijkers.

Het format van RTL Exclusief is in ruim een week tijd volledig omgegooid, van talkshow naar nieuwsquiz. Twee panels, bestaande uit een typetje en een échte BN’er, namen het tegen elkaar op. Gisteren vormde typetje Máxima een team met Francis van Broekhuizen en typetje Mark Rutte met Gerard Joling.

Kijker verbijsterd

Er kwamen ook nog instarts met typetjes voorbij. Zo had Beau een enorm flauw onderonsje met een Hugo de Jonge-imitator, zong de imitator van Diederik Gommers het liedje All By Myself en maakte de nep-Irma Sluis allemaal vunzige gebaren. De kijker kon er nog niet om glimlachen.

De kijker is verbijsterd dat een A-ster als Beau van Erven Dorens wederom zo’n wanproduct aflevert. “My goodness. RTL Exclusief heeft een nieuw format, maar hield de oude typetjes en dezelfde oude lachband. Als je gasten grappiger zijn dan de typetjes met geschreven grappen… Ouch”, schrijft Televizier-journalist Jef Willemsen.

Grootste tv-flop 2021?

Kijker Michael denkt dat we nu al dé grootste tv-flop van 2021 hebben gezien. “Het is 10 januari 2021 en ben nu al getuige van de grootste tv-flop van het jaar. Mijn hemel wat slecht.”

Radiomaker Edwin Noorlander: “Ik zou er alsnog maar mee stoppen. Maar bedankt voor het proberen.”

En tv-twitteraar Thijs: “Dat Beau zich op het hoogtepunt van zijn carrière laat lenen voor zo’n kulprogramma. RTL moet comedy en typetjes overlaten aan Carlo Boszhard & Co, niet andere uitgekauwde typetjes.”

Kwelling

Het was al met al weer een kwelling voor de tv-kijker. Vooralsnog gaat Beau er echter wel vanuit dat er aankomend weekend weer een nieuwe aflevering te zien is. “Tot volgende week, toedeloe”, zei hij.

U kunt RTL Exclusief terugzien op de RTL XL-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen