Angela Groothuizen vindt Akwasi-omroep topidee

Angela Groothuizen steunt de plannen van Akwasi om de omroep ZWART te beginnen, omdat ze het een topidee vindt. Dat heeft ze laten weten voor de camera van Shownieuws. Akwasi hoopt voor het eind van het jaar 50.000 leden à 10 euro per stuk binnengehaald te hebben, zodat hij met zijn zwarte omroep het NPO-bestel kan betreden. De plannen zijn met argwaan ontvangen, maar Angela heeft dat gevoel helemaal niet. Zij vindt het allemaal wel een strak plan, geeft de tv-ster aan.

Angela heeft besloten om Akwasi te steunen met een socialsfilmpje. Hoe zit dat? Gisteren gaf ze uitleg aan Shownieuws. “Ik dacht: dit is een goed idee, dit hoort er wel bij.”

Het is goed om in tijden als deze een omroep ZWART te hebben, denkt de RTL 4-ster. “Als we dan toch bezig zijn om dingen goed te bekijken, van: wat is er nou eigenlijk aan de hand? Is er racisme? Is er niet? Word ik vertegenwoordigd? Word jij vertegenwoordigd?

Als groepen in de samenleving heel erg bezig zijn met dit soort vraagstukken, dan moet daar gewoon een podium voor zijn, vindt Angela. “Begin een eigen omroep en dat zijn ze aan het doen!

Fidan Ekiz heeft gisteren in De Vooravond minder enthousiast gereageerd op de plannen van Akwasi.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen