Sander Schimmelpenninck en Fidan Ekiz leggen mediaruzie bij

Sander Schimmelpenninck heeft contact gezocht met Fidan Ekiz om hun mediaruzie bij te leggen. Ze hebben vervolgens een heel fijn telefoongesprek gehad. Dat vertelt hij in de Zelfspodcast.

Fidan Ekiz en Sander Schimmelpenninck © De Vooravond

De kerstgedachte heeft meester gemaakt van Sander Schimmelpenninck. Niet alleen laat hij zich op Twitter ineens hartstikke sympathiek uit – hij wenste iedereen ínclusief zijn haters een prettig kerstfeest – ook staat de nieuwste aflevering van de Zelfspodcast in het teken van verzoening. Sander wil iets minder haat en iets meer liefde in 2021.

‘Sander is net Gordon’

Een mooi voornemen van Sander, aangezien hij in 2020 met wel héél veel mensen ruzie heeft gemaakt. “Eigenlijk is Sander Schimmelpenninck een soort van hoogopgeleide hetero-Gordon. Maakt niet uit bij wie je ze in de buurt zet, naarmate er maar genoeg tijd verstrijkt wordt het altijd ruzie. Deze kans is 100 procent”, aldus NieuwNieuws-journalist Jelmer Visser.

Tijd voor een ommezwaai dus: Sander is al die negativiteit helemaal zat en gooit het over een andere boeg. “De vraag is: hoe gaan we het nieuwe jaar met meer liefde, meer vergevingsgezindheid en minder loopgraven inrichten. Het is tijd voor verzoening. Een mooi nieuw jaar met minder haat. Verzoening is een heel mooi iets wat mensen denk ik te weinig doen.”

Ruzie met Fidan

Het verzoeningscircus van Sander begint bij Fidan, die boos op hem was omdat hij haar na zijn optreden in De Vooravond in de ‘domrechtse echoput‘ situeerde. Sander kreeg steun van Farid Azarkan, maar haalde het bloed onder de nagels vandaan bij zijn aartsvijand Wierd Duk, de ex van Fidan. “Nogal seksistisch ook, vind je niet?”, merkte hij op.

Fidan zegt deze week in Volkskrant Magazine: “Sander was nota bene gast in mijn show, dan denk ik echt: kun je dan niemand meer vertrouwen? De lucht is inmiddels gelukkig geklaard tussen ons, maar ik kan zó moe worden van dit soort dingen, zo kwaad. Het is gewoon guilt by association, want hij ligt natuurlijk behoorlijk overhoop met mijn ex.”

Nu, zo tegen het eind van het jaar, voelde Sander zich er toch een beetje rot over. “Ik begreep via Thomas Erdbrink, met wie ik in de uitzending zat, dat ze dat niet leuk vond. Hij zei: ‘Volgens mij heb jij helemaal niks tegen Fidan, dus ik zou daar even iets mee doen, want anders heb je weer een vijand erbij en die kun je missen als kiespijn volgens mij.’”

Bellen met Fidan

Sander besloot daarop om te bellen met Fidan. “We hebben toen gebeld en dat was een onwijs fijn gesprek, want dan kom je er opeens achter dat er zo veel ruis is en dat je eigenlijk gewoon heel erg op dezelfde golflengte zit”, zegt hij. “Voor je het weet heb je een soort mediaruzie, terwijl je helemaal geen ruzie hebt.”

Nu is alles pais en vree tussen de twee uitgesproken mediapersoonlijkheden. “Ik vind Fidan hartstikke leuk en zij vindt mij volgens mij hartstikke leuk. Er is eigenlijk gewoon helemaal niks aan de hand, maar door de dynamiek op social media kom je ineens terecht in een soort van mediafittie die gewoon bullshit is.”

“Fidan en ik zijn best wel een beetje hetzelfde soort type. We zijn redelijk emotioneel en houden ervan om een mening te geven en zijn uitgesproken, maar raken ook wel eens ongewild verzeild in een soort van mediafittie, terwijl we dat eigenlijk helemaal niet willen of bedoelen.”

Ook bellen met Wierd?

Inmiddels is Sander zó zen geworden dat hij zelfs open staat voor een verzoening met Wierd Duk. “Ik had het met Fidan natuurlijk ook over mijn vete met Wierd Duk, wat natuurlijk weer haar ex is. Daarvan zeggen mensen weer: ‘Ja, je pakt Fidan aan omdat het de ex is van Wierd Duk.’ Dat is echt totaal nooit in me opgekomen. Ik ben de laatste die mensen op dat soort verbanden gaat afrekenen.”

Wierd hing laatst ook boos aan de lijn bij Sander. “Ik had Wierd ook woest aan de lijn. Die was boos, ging dreigen en hij was heel vervelend, maar ik dacht: ik hoor aan jou dat je eigenlijk een emotionele man bent en ik heb hem ook meegemaakt als een heel aardige vent in Israël. Het is een warme lieve vader en een normaal mens. Ik zou hem eigenlijk gewoon eens moeten bellen, van: laten we nou eens normaal doen en even praten.

Biertje met Wierd

Sander staat zelfs open voor een biertje met Wierd. “Als Wierd en ik morgen een biertje drinken en het is een gezellige avond, dan weet ik zeker dat Wierd ook zo’n type is als ik die denkt: nou, het is best een aardig ventje, wel lachen en die podcast luister ik stiekem wel eens en is ook wel leuk. Dat weet ik wel zeker.”

“We moeten meer luisteren naar andere mensen. Wat ik met Fidan heb gedaan, moet ik nog veel vaker doen en dat zouden andere mensen ook moeten doen. Gewoon even bellen.”

In de afgelopen week lag Sander onder vuur vanwege vermeend ‘smerig’ gedrag achter de schermen van WNL. Dat bleek uiteindelijk te gaan om uitspraken over een ‘zwarte Congolees‘.

Podcast

De nieuwste aflevering van de Zelfspodcast:

https://open.spotify.com/episode/4FjgH1rYagPCYoEjrtnt7I?si=LuGMnFbTTMOAQYOWSymCtg

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen