Farid Azarkan steunt Sander Schimmelpenninck

Sander Schimmelpenninck vindt steun bij Farid Azarkan in zijn aversie tegen De Vooravond-ster Fidan Ekiz. De DENK-leider kan zich goed vinden in Sanders column waarin hij Fidan verwijt in de domrechtse echoput te zijn gevallen. Dat laat hij blijken met een retweet op Twitter. Fidan is volgens Sander domrechts, omdat ze niet alleen islamkritisch is, maar zich ook ergert aan klimaat-Pipi Greta Thunberg. Farid kan zich daar maar al te goed in vinden; hij heeft een pleurishekel aan Fidan.

Farid liet eerder al weten dat hij net als de NOS heeft besloten om De Vooravond te boycotten, vanwege de uitspraken die Fidan heeft gedaan over Geert Wilders. Nadat zij het proces tegen de PVV-leider een ‘politiek proces’ noemde, wilde de omroep niets meer met haar te maken hebben.

Een wijs besluit, vindt Farid. “Ik schuif ook niet aan sinds Fidan Ekiz het proces tegen Wilders wegzet als politiek proces en mensen die het niet met haar eens zijn uitscheldt voor nazi. Verstandig dat de NOS niet aanschuift.

Een beetje jammer is zijn boycot wel: Farid aan tafel bij Fidan zou ongetwijfeld vuurwerk opleveren. Eerder haalde de DENK-leider ook al het bloed onder de nagels vandaan bij Jeroen Pauw en bij Eva Jinek.

Sander en Farid hebben overigens nóg een ding gemeen. Ze hebben ook allebei een hekel aan Telegraaf-journalist Wierd Duk, de ex van Fidan.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen