René le Blanc: ‘John de Mol zélf wilde mij op televisie hebben’

René le Blanc is afgelopen tv-seizoen een bekende Nederlander geworden door de SBS 6-show Ik Geloof In Mij. Het is John de Mol zélf die hem op televisie wilde. Dat vertelt hij in Het Parool.

René le Blanc Beeld: Wessel de Groot

De realityserie Ik Geloof In Mij heeft het land een nieuwe bekende Nederlander opgeleverd, ondanks dat de kijkcijfers behoorlijk matig waren. Die lage kijkcijfers kan René le Blanc niet deren: hij beleeft het beste jaar uit zijn carrière. “Door de tv-serie is het wel, zoals iedereen het zegt, het jaar van René le Blanc geworden.”

John de Mol

Ik Geloof In Mij was in 2012 al een serie bij Omroep Gelderland en daar zat René ook al in. “Verwachtte ik toen veel van, maar ik bleef hangen op het niveau waar ik zat. Maar zie waar we nu staan.”

René heeft het idee dat John de Mol hem hoogstpersoonlijk gelanceerd heeft. “Ik hoorde dat John de Mol, toen de producenten bij hem aanklopten met het idee van een landelijke versie van Ik geloof in mij, over mij heeft gezegd: ‘Die gozer wil ik op tv!’ Ik ben de ster in die serie, dat ziet iedereen, ik ben door de makers naar voren geschoven.”

Verhaallijnen

De volkszanger had wel bepaalde voorwaarden om mee te doen. “Ik heb wel gezegd: luister, ik doe mee, maar het moet geen kopie worden van die serie van Omroep Gelderland.”

“Ik heb meegedacht over mijn verhaallijn: van het produceren van een single tot de presentatie daarvan. Ik heb al mijn managementskundigheid erin gegooid, zeg maar.”

Het interview met René le Blanc kunt u lezen via Blendle of de Parool-site.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen