Wat gaat Albert Verlinde in 2021 doen: tv, theater of politiek?

Albert Verlinde werd door John de Mol in huis gehaald bij Talpa Network voor 6 Inside, maar dat programma ligt al anderhalf jaar te ontbinden op het tv-kerkhof. Wat kunnen we in 2021 verwachten?

Albert Verlinde Beeld: William Rutten

Na 6 Inside heeft Albert Verlinde niets noemenswaardigs meer gedaan voor Talpa Network. Hij lijkt zijn contract momenteel uit te zitten bij Shownieuws. Ondertussen is hij ook nog eens vertrokken als directeur van theatergigant Stage Entertainmnent. Welk pad gaat de showkoning in 2021 bewandelen?

Toekomstplannen

Albert weet het zelf eigenlijk ook nog niet, geeft hij aan in gesprek met NU.nl. “De komende twee maanden ga ik mijn rust pakken, en nadenken wat ik nou wil doen. Bij SBS zit ik nu fijn, mijn contract loopt in mei volgend jaar af en daarna gaan we kijken wat we doen.”

In elk geval bezet Albert vanaf januari een VVD-zetel in de gemeenteraad van Vught. “Ambities in de nationale politiek heb ik niet, het blijft bij de gemeenteraad. Maar nu ik daarin zit, merk ik wel dat ik op landelijk vlak ook bij de VVD hoor, en kan ik aanschuiven bij de denktanks op cultuurgebied. Ik vind het leuk om daar een rol in te spelen en mijn rol in het lobbyen te versterken.”

Theater

Wordt het in 2021 politiek, televisie of toch theater? Albert mag dan wel vertrokken zijn als directeur van Stage, maar het theaterbloed kruipt waar het niet gaan kan. “Ik heb met Stage afgesproken dat ik ze opbel als ik een fantastisch idee heb. Maar het kan ook zomaar zijn dat ik het zelf doe, als het om een kleinschalig project gaat.”

“Of dat ik contact opneem met een andere producent als Senf, De Graaf & Cornelissen of MediaLane. Ik sluit niks uit, maar zo ver is het nog niet. Eerst even rust nemen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen