Mascha van Beautygloss laat zich niet ‘misbruiken’ door televisie

Mascha Feoktistova, bekend van haar YouTube-kanaal Beautygloss, laat zich niet zomaar lenen voor een of ander tv-programmaatje. Ze merkt dat tv-makers haar succes onderschatten.

Beautygloss © YouTube

Als succesvolle contentmaker op YouTube boert Mascha Feoktistova heel erg goed. Toch wordt ze af en toe nog benaderd door tv-makers, die haar verzoeken om voor de opnames even een paar weken niet te vloggen. Een totale onderschatting van haar werk, vindt de vlogster, zo is te zien in de YouTube-talkshow Open Kaart van Robbert Rodenburg.

Nee tegen tv

Mascha zegt heel vaak nee tegen tv. “Ik zeg dus heel vaak nee tegen tv-dingen, omdat ik denk: ja, ik heb daar echt even geen tijd voor. Of: ik maak liever content voor mijn eigen kanaal dan dat ik me laat misbruiken voor heel weinig geld voor iets van tv, wat dan eentiende van mijn views heeft.”

Voor lage kijkcijfers gaat Mascha zich niet uitsloven. “Ja, dat klinkt altijd een soort van lullig of wat dan ook, maar ik ben me er heel erg van bewust. Als ik door een programma wordt gevraagd, is het echt zo van: ja, maar door haar krijgen we kijkers, want zij heeft zo veel honderdduizend… Dan denk ik: hallo!”

Drie weken niet vloggen

Hilversum kan Mascha’s rug op. “Ik heb ook wel eens gehad met iets, ik weet niet meer wat, maar ze zeiden: ‘Je hebt dan tien dagen opnames, dan mag je niet vloggen en dan mag je niets op social media.’ Toen dacht ik: dat is een derde van de maand, daar mis ik zo veel inkomsten van, dan gaan jullie mij in dat programma gebruiken en dan moet ik het doen omdat ik het leuk vind (trekt raar gezicht, red.).”

Nee, Mascha is er totaal niet voor te porren. Ze hoeven haar voorlopig niet te bellen. “Ik zie de meerwaarde niet echt ofzo. Ja, ik weet niet”, besluit ze tegen de begripvol knikkende Robbert.

Open Kaart

De aflevering van Open Kaart met Mascha van Beautygloss:

Meer in Nieuwe Media

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen