Matthijs van Nieuwkerk gunt Martijn Koning geen blik waardig

Martijn Koning krijgt een knoop in zijn maag als hij terugdenkt aan zijn tijd bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk vond hem echt verschrikkelijk, herinnert hij zich.

Matthijs van Nieuwkerk en Martijn Koning © De Wereld Draait Door

De cabaretier werd in 2010 gevraagd of hij de weekafsluiting van De Wereld Draait Door wilde doen. Martijn kreeg aangeboden om elke keer drie of vier minuten te vullen en dat was als beginnend komediant natuurlijk een grote kans. “Ik liep over van zelfvertrouwen, vond mezelf helemaal fantastisch.”

‘Matthijs vond mij niet tof’

Destijds schreef Martijn teksten voor programma’s als Dit Was Het Nieuws. Hij had er dus alle vertrouwen in dat hij solo ook zou slagen. “Dat kon dus niet stuk. Maar Matthijs van Nieuwkerk vond me helemaal niet zo tof. Misschien was ik ook best vervelend, want ik blowde veel in die tijd.”

Waarom vond Matthijs hem vervelend? “Ik was eigenwijs en wilde alles op mijn manier doen. Ik wilde in de uitzending improviseren zonder gerepeteerd te hebben.”

Woest na pedograp

Op een gegeven moment was het voor Martijn over en uit bij DWDD. “Ik maakte een extreem grove pedograp over Robert M. die compleet verkeerd viel. Ik weet nog dat ik naast de lange studiotrap van DWDD zat en dat Matthijs langs me omhoogliep zonder me aan te kijken.”

Matthijs gunde Martijn geen blik waardig en sindsdien heeft de cabaretier ook nooit meer wat gehoord van de presentator. “We hebben elkaar sindsdien nooit meer gesproken. Ik had het kennelijk compleet verneukt en ben nooit meer gebeld.”

Verrot gescholden

Het was een moeilijke tijd voor Martijn. “Daar heb ik wel een tijdje mee gezeten. Het was ook een van de eerste keren dat ik verrot gescholden werd op social media. Dat gebeurt tot op de dag van vandaag.”

Een groot interview met Martijn Koning, waarin journalist Dennis Jansen hem ook ondervraagt over zijn vader, zijn spleetje tussen zijn tanden en zijn ambities, kunt u lezen op de AD-site of via Blendle.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen