Zo voorkwam Netflix dat recensenten The Crown 4 uitlekten

Het is vandaag eindelijk zo ver: het langverwachte vierde seizoen van The Crown is uitgebracht op Netflix. Er is deze week veel over gepraat in de media en dat is niet zomaar: talloze journalisten mochten de serie al bekijken. Hoe voorkwam Netflix het uitlekken van de beelden?

The Crown Beeld: Netflix

Marc van der Linden, de royaltykenner van Weekend en RTL Boulevard, is een van de journalisten die het vierde seizoen van The Crown vroegtijdig mocht bekijken. Hij schoof gisteren aan in de showrubriek van RTL 4 om de nieuwe serie afleveringen te bespreken: in een mum van tijd heeft hij ze állemaal bekeken. En die afleveringen heeft hij niet gedeeld met zijn vrienden.

The Crown met Marcs e-mail

Netflix waakt er namelijk voor dat de beelden zomaar verspreid worden, legt Marc uit in zijn Weekend-column. “Netflix geeft journalisten de kans om de hele serie al eerder te kijken. Waar je dan vroeger verplicht was om dat op je laptop te doen, mag dat tegenwoordig gewoon op tv, zodat je ook het echte tv-gevoel krijgt in plaats van naar een klein scherm op de laptop te kijken.”

Heel erg fijn, vindt Marc, maar hij vond het wel storend dat de hele tijd zijn mailadres in beeld was. “Het enige verschil is dat je voortdurend je eigen e-mailadres door het beeld ziet, om te voorkomen datje de serie bijvoorbeeld kopieert en aan je vrienden geeft, of — nog erger — te koop aanbiedt.”

‘Niet verpletterend’

Dan door naar de inhoud: wat vindt Marc van de nieuwste afleveringen? Hij is niet bepaald enthousiast. “Het valt niet tegen. Dat klinkt wat zuinigjes, maar vergeleken met de eerste drie seizoenen maakte het vierde seizoen niet zo’n verpletterende indruk.”

Het is nog steeds een fantastische serie, vindt Marc. “Maar het verrassingselement is minder”, aldus de royaltykenner, die vindt dat nieuwe inzichten over de royals een beetje uitblijven.

The Crown 4, met daarin voor het eerst de rol van Lady Diana, kunt u zien op Netflix.

Meer in Nieuwe Media

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen