Elise Schaap heeft nieuwe Undercover-karakters nog nooit ontmoet

Elise Schaap heeft de hoofdpersonages uit het tweede seizoen van de Netflix-hit Undercover nog nooit ontmoet. Wellicht komt het ervan als het derde seizoen gedraaid wordt. Dat zei ze gisteren in RTL Boulevard.

Elise Schaap Beeld: RTL Boulevard

De Netflix-hit Undercover draait om undercoveragent Bob, die wordt gespeeld door Tom Waes. In het eerste seizoen ging hij achter XTC-handelaar Ferry Bouman aan, een rol van Frank Lammers. Zijn vrouw wordt gespeeld door Elise Schaap. In het tweede seizoen was de rol van dit liefdespaar enorm beperkt, tot teleurstelling van veel kijkers.

Teleurgestelde kijkers

Het tweede seizoen van Undercover, dat nu volledig op de videodienst staat, draait niet om dit Nederlandse stel, maar om twee Vlaamse boevenbroers. Veel Nederlandse kijkers vonden het jammer dat de serie zo is vervlaamst en de rol van Ferry Bouman en zijn Danielle zo is beperkt.

Elise Schaap begrijpt waar die teleurstelling vandaan komt, al denkt ze er zelf anders over. “Ik was blij dat ik er überhaupt in zat, want toen we drie jaar geleden aan seizoen één beginnen, was het hele idee dat het een case was en dat seizoen twee mogelijk over iets heel anders zou gaan.”

‘Fantastisch seizoen’

Ferry en Danielle Bouwman hadden in het tweede Undercover-seizoen nog een kleine verhaallijn. “Ik vond het een grote verrassing dat we er alsnog doorheen verweven waren. Sommige mensen waren wel teleurgesteld. Andere mensen vonden dit seizoen weer fantastisch. Ik ben het dan weer eens met die laatste groep. Ik vond het echt een fantastisch seizoen. Mijn Vlaamse collega’s vond ik echt weergaloos.”

Die nieuwe Vlaamse hoofdrolspelers heeft ze echter nog nooit ontmoet. “Ik heb ze niet gezien. Ik heb alleen Ruth (Becquart, red.), die Nathalie speelt, even in de wandelgangen gezien, maar we hadden geen scène samen. Ik had ze heel graag willen ontmoeten, maar misschien gaat dat nog wel gebeuren, want er komt natuurlijk een seizoen drie.”

RTL Boulevard had gisteren een interview met de nieuwe Vlaamse hoofdrolspelers van Undercover. Die kunt u hier bekijken.

Meer in Nieuwe Media

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen