The Queen’s Gambit niet bij alle BN’ers geliefd: ‘Hou op zeg’

De nieuwe Netflix-hit The Queen’s Gambit werd een paar weken geleden massaal gebingewatcht door de sterren, maar niet alle BN’ers zijn fan. 3FM-dj Mark van der Molen vindt het afschuwelijk.

The Queen's Gambit Beeld: Netflix

De dramaserie over een begaafd schaakmeisje hield medio november allerlei BN’ers in zijn greep, waaronder Carlo Boszhard en Irene Moors. De talkshow M besteedde een heel item aan de serie en Eva Jinek kreeg van Leco van Zadelhoff zelfs een Queen’s Gambit-kapsel aangemeten. Mark van der Molen vindt de serie verschrikkelijk.

Depri kleuren

Mark van der Molen vindt ten eerste de belichting van de serie heel gemakzuchtig en armoedig gekozen. “The Queen’s Gambit. Kom, in plaats van daadwerkelijk moeite stoppen in goede belichting draaien we gewoon alle kleuren weg zodat alles bruin en beige is. Want bruin en beige is depri, get it?”, twittert hij.

Maar ook over het beeld is hij niet te spreken. “Als je een goede 4K tv hebt kijk je ‘m automatisch in Dolby Vision HDR. De makers grijpen dat vooral aan om te denken ‘hey die kaars daar, die maken we TERINGFEL’. Als m’n tv ooit inbrandt komt het omdat zij persé bij kaarslicht moest schaken.”

Ongeloofwaardig

Het is echter vooral de ongeloofwaardigheid van The Queen’s Gambit die hem tegen de borst stuit. “Zooooo hey.. alle schaakbollen van de school bij elkaar! Hoe gáát ze zich hier uit redden? Zou wel echt bizar zijn hoor als ze meteen iedereen versl… ah kijk aan, ze heeft gewonnen. 😂 “

“Oei, toch nog spannend! Een nóg betere tegenstander. Wat nu? ‘Ik neem een geestverruimende pil die METEEN INKICKT en mij de winnende move laat zien’. Geen vette trip, geen hitsige drang om iedereen aan te raken, NEE. Deze drug vertelt dat ik m’n toren moet verzetten. Hou op.”

Trailer

De trailer van The Queen’s Gambit:

https://www.youtube.com/watch?v=CDrieqwSdgI&ab_channel=Netflix

Meer in Nieuwe Media

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen