Imanuelle Grives vindt Angela de Jong vooringenomen

Imanuelle Grives vindt Angela de Jong een vooringenomen vrouw. Ze denkt dat de AD-diva niet eens de moeite wil nemen om haar nieuwe boek te lezen. Dat heeft de actrice gezegd op BNR Nieuwsradio.

Angela de Jong en Imanuelle Grives © Beau

Imanuelle Grives, die vorig jaar werd opgepakt vanwege drugsdealen, zat vorige week dinsdag in de talkshow van Beau omdat ze een boekje heeft geschreven over haar ontsporing. Ze gaf aan de talkshowtafel alles en iedereen de schuld van haar desastreuze val.

“Zullen we stoppen met zo iemand op het schild te hijsen als willoos slachtoffer van haar jeugd en de omstandigheden? Het is namelijk een nogal goedkoop excuus”, bitchte Angela vervolgens in haar column.

Imanuelle ontwijkt Angela

Even probeerde Imanuelle nog om de column van Angela te ontwijken. “Ik moet zeggen dat ik haar column niet heb gelezen. Ik hoorde wel in de wandelgangen dat ze dat heeft gezegd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in eerste instantie een beetje heb ontweken. Dit is de eerste keer dat ik hem zo hoor.”

Angela vindt dat Imanuelle haar ontsporing op anderen probeert af te schuiven. “Ja, ik snap haar gedachte, maar ik hoopte dat het bij Beau beter duidelijk zou worden dat ik alle verantwoordelijkheid neem. Volgens mij heb ik dat ook een paar keer gezegd”, reageert Imanuelle.

Angela de Jonge

Angela is helemaal niet de doelgroep van het boek, meent Imanuelle. “Laat ik het zo zeggen: dit boek is door mijzelf geschreven om een hoofdstuk af te sluiten en een periode van mijn leven af te sluiten. Ik heb het boek geschreven en mijn reis omschreven omdat ik na het interview met Eva Jinek merkte dat heel veel mensen zich herkenden in de destructieve gevoelens. Ik heb het boek voor die mensen geschreven.”

“Een Angela de Jonge (bedoelt Angela de Jong, red.) hoort mij bij Beau zeggen: ‘Hé, dit is een toevoeging aan het verhaal, maar ik neem alle verantwoordelijkheid zelf.’ Dat is júist de les geweest, van: wat denk je nou, dat je destructief gedrag kunt vertonen en dan kunt zeggen: ja, maar het komt door mijn vader!”

Seks

Het is onzin als mensen allerlei excuusjes opvoeren voor hun ontsporing, vindt Angela. Zij schreef in haar column: “We voelden ons allemaal wel eens niet gezien, niet begrepen, niet gewaardeerd, onvoldoende gehoord. Maar dat betekent nog niet dat het logisch is om als dertiger met een pruik vol xtc-pillen (…) een festivalterrein op te lopen.”

Daar reageert Imanuelle op: “Wat Angela zegt dat iedereen wel iets heeft meegemaakt, dat klopt. Niet iedereen maakt de keuzes die ik heb gemaakt op die manier. Sommigen doen het op een andere manier. Ze verliezen zich bijvoorbeeld in seks of sommigen zeggen: ‘Het is zó fout gegaan bij mijn ouders, dat ik het juist extreem goed ga doen bij mijn kinderen.’ Ik heb daarin andere keuzes gemaakt.”

Verdienmodel

Haar misstap buit Imanuelle nu uit door het boek uit te brengen, vindt Angela. Imanuelle: “Ik denk dat Angela de Jong het boek niet heeft gelezen. Als ze haar adres opstuurt naar mijn management, dan stuur ik haar graag het boek op, hoewel ik denk dat ze het niet gaat lezen.”

Het interview met Imanuelle Grives kunt u hier beluisteren:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen