‘Wegzakkend Radio 538 moet Coen en Sander op het matje roepen’

Nu de scores van de vroegere marktleider Radio 538 steeds verder wegzakken, zitten ze bij Talpa Radio met de handen in het haar. Radiokenner Patrick Kicken adviseert de zender in te grijpen bij De Coen & Sander Show.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga © Radio 538

Het is evident dat Radio 538 definitief is ingehaald door Qmusic, aldus Patrick Kicken. Hij wijst op de laatste luistercijfers, die ‘bewijzen wat iedere radiokenner al sinds jaar en dag voorspelde: als Evers vertrekt is het over-en-sluiten voor het marktleiderschap van Talpa’s vlaggenschip Radio 538’.

Showstoppers

Het grootste probleem van Radio 538 is het middagprogramma De Coen & Sander Show, stelt Patrick. “Als je het hebt over showstoppers dan zijn dit er wel twee. De hele tijd, minuten lang, ‘kaal lullen’ zoals we dat in vaktermen noemen. Niet eens de moeite nemen het tempo hoog te houden, nee, onze stemmen en interviewtjes zijn het belangrijkst. Die stiltes vullen we wel op met lachen, hahahaha, keihard lachen om elkaar.”

Het programma is niet doorheen te komen, aldus de radiodeskundige. “Dát zou het eerste moeten zijn wat kersverse Coco (Hermans, de nieuwe zenderbaas, red.) moet doen daar: deze twee eens bij de oren pakken en zeggen ‘Wat zijn jullie nou eigenlijk aan het doen? Elkaar aan het vermaken of de luisteraar?’.”

Hetzelfde trucje

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga zijn echt een beetje passé, lijkt Patrick te willen zeggen. “Ook weer ieder jaar hetzelfde trucje uit de kast halen genaamd de ‘Faamnaam’, gaap gaap gaap. Ik zou me kapot schamen als ik wist dat ik dit zat te doen voor dát bedrag wat ik kreeg.”

Om Radio 538 te redden moeten er volgens Patrick drastische beslissingen worden genomen. Welke voorstellen hij nog meer heeft, leest u in zijn column op Spreekbuis.nl.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen