Martien Meiland ontkent megasalaris bij SBS 6: ‘Geld boeit mij niet’

Martien Meiland ontkent de bewering van Radio Veronica-baas Niels van Baarlen dat zijn familie 50.000 euro per aflevering van Chateau Meiland zou graaien.

Martien Meiland © William Rutten

De Meilandjes worden steeds vaker neergezet als ordinaire geldwolven, vooral nu zij over de rug van ex-huisvriendin Caroline van Eeden en ex-huishoudster Nadège Coffinet keihard cashen met hun boek. Radio Veronica-baas Niels van Baarlen, die net als Martien Meiland onder Talpa Network valt, riep deze week dat ze sowieso al 50.000 euro per aflevering van Chateau Meiland pakken.

‘Was het maar waar’

Het zou een enorm riant tv-salaris zijn: alleen in de afgelopen drie maanden waren al zestien afleveringen te zien, wat dus goed zou zijn voor 800.000 euro. Ter vergelijking: de best verdienende SBS 6-ster ooit was naar verluidt Gerard Joling, die in zijn jaren bij de zender 1.500.000 euro per jaar pakte.

Met twee seizoenen per jaar én nog een aantal andere tv-klussen, zou Martien Meiland daar volgens Niels van Baarlen dus lachend overheen gaan. Groteske onzin, reageert de familie bij RTL Boulevard. “Was het maar waar.”

Daar voegt Boulevard aan toe: “De Meilandjes laten aan RTL Boulevard weten eigenlijk niet te praten over geld, maar dat de claim van Niels nogal overdreven is.”

‘Geld boeit mij niet’

Laatst liet Martien Meiland in de Weekend nog weten dat geld hem niets zou interesseren. “Geld boeit mij echt niet. Ik zie niks en ik weet niks. Geen idee wat er op onze rekening staat. Ik heb nooit contant geld op zak, behalve voor een karretje in de supermarkt. Altijd pinnen. Als ik 20.000 euro kan verdienen voor een postercampagne, dan denk ik: belachelijk.”

Martien gooit het niet over de balk. “We gaan er voorzichtig mee om. Eten in een duur restaurant vind ik al snel zonde van het geld. Je moet maar afwachten of het echt lekker is en de volgende dag ligt het toch in het riool. We zien wat er nu gebeurt ook als een soort oudedagsvoorziening. We zijn er bewust mee bezig.”

Maxime schrikt van inkomsten

Erica en Martien hebben dit jaar een miljoenenboerderij gekocht van hun tv-geld. Hun dochter Maxime woont daar ook, maar is niet mede-eigenaar geworden. “Zij huurt bij ons. Ze is nog jong, ze begint net. Maar zij moet wel het tuintje bijhouden. Ik dacht: dat zet ik nog even in het huurcontract. Het is wel enig dat zij bij ons woont met ons kleinkind.”

Maxime kan die huur makkelijk betalen, geeft ze zelf aan: “Ik schrik wel eens van de bedragen die ik krijg voor een campagne op social media. Dan denk ik: hoe kan het, zoveel geld voor twee foto’s en een videootje? Een heel gekke wereld. Al ben ik er natuurlijk wel dankbaar voor.”

Kerstspecial

Chateau Meiland beleefde onlangs zijn seizoensfinale. Er zijn rondom de kerstdagen nog wel vier kerstspecials te zien, maar daar houdt het voorlopig mee op. Wanneer de familie weer terugkeert met hun hitsoap is nog niet bekend, maar ze staan in elk geval niet opgesteld in januari.

De Meilandjes lieten recentelijk weten nog geen nieuw contract te hebben getekend bij SBS 6. Ze lijken middenin de onderhandelingen te zitten.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen