Mattie & Marieke-karavaan niet te stoppen: Qmusic gaat voor goud

De zegetocht van Qmusic kent geen grenzen. In een radiolandschap dat wordt gedomineerd door de zenders van Talpa en de NPO, manoeuvreert het station van Mattie Valk en Marieke Elsinga zich behendig naar de top.

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Het commercieel marktleiderschap heeft Qmusic al een tijdje in handen, maar ook in de algemene doelgroep gaan de FM-tijgers nu voor goud. In de meest recente luistercijfermeting stijgt Qmusic naar 11,8 procent marktaandeel. De marktleider, NPO Radio 2, daalt tegelijkertijd naar 11,9 procent. Zit Q volgende maand op de koppositie?

Spannende race

Radiokenner Luuk Ikink denkt dat het heel spannend gaat worden. “Spannende race tussen Radio 2 en Q. Scheelt nog maar een tiende procentpunt. Vraag van de maand: heeft Q Music goed genoeg gescoord met de Top 1000 vorige week om straks op 23 december over Radio 2 heen te gaan. De meting daarna is alweer de meting met daarin de Top 2000.”

Mediadeskundige Evert Bronkhorst van mediabureau Vizeum denkt ook dat het zomaar zou kunnen dat Qmusic dit jaar voor het eerst marktleider wordt in de brede doelgroep. “Zelfs overall nr. 1 in 2020 volgende meting is niet ‘impossible’. Logisch als je ook NBT promoot…”

‘Wat een cijfers!’

Dave Minneboo, de Qmusic-baas die in het verleden voor Radio 538 werkte, zegt: “Wat een cijfers! We willen met Qmusic iedere dag plezier, energie en een goed gevoel brengen en het is fantastisch om te zien dat steeds meer mensen dat weten te waarderen. Met een weekbereik van bijna 2,9 miljoen mensen stemt inmiddels 1 op de 5 radioluisteraars af op onze zender.”

In de luistercijfers zitten ook de weekendprogramma’s van nieuwe aanwinsten Armin van Buuren, Tom van der Weerd en Bram Krikke verwerkt. “De vrijdagavond waar Tom en Bram samen met Kai Merckx te horen zijn, groeit met 28 procent ten opzichte van een jaar eerder. De weekendshow Tom & Bram van 12:00 tot 15:00 uur doet het marktaandeel op die uren met 37 procent stijgen.”

Luistercijfers 6+

De luistercijfers in 6+:

Luistercijfers 20-49:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen