Sidekicks Ruud de Wild per direct op straat: ‘Vast contract dreigde’

De sidekicks van Ruud de Wild op NPO Radio 2 zijn niet per 2021, zoals het plan was, maar al per direct op straat gezet. Volgens Jacob de Vries, manager content bij NPO Radio 1, dreigde er een vast contract.

Ruud de Wild Foto: Linda Stulic

Het nieuws dat Ruud de Wild zijn sidekicks Cielke Sijben en Thijs Maalderink bij het grofvuil zet, werd vorige week onthuld door RTL Boulevard. Volgens het programma moesten ze echter nog tien weken met elkaar door. “Het lijkt me pittig als je weet dat het stopt voor Cylke en Thijs, om dan wel nog met elkaar een radioprogramma te maken”, merkte Q-dj Marieke Elsinga op.

Per direct weg

Nu bevestigt KRO-NCRV aan NU.nl dat de sidekicks per direct vertrekken. Ze hebben vorige week woensdag te horen gekregen dat hun contracten niet verlengd worden, vrijdag lekte dat uit in RTL Boulevard en maandag werd besloten dat ze per direct zouden stoppen.

Op de vraag op wiens vertrek Cielke en Thijs vertrekken, wil de omroep niets antwoorden. “Over het gesprek gisteren tussen de leiding en Cielke en Thijs laten we ons verder niet uit. De ambitie is om met een nieuw format voor De Wild In De Middag te komen waar meer mensen aan deelnemen in wisselende samenstelling.”

‘Vast contract dreigde’

Cielke en Thijs zijn ook ergens anders bij KRO-NCRV niet meer welkom. “Op korte termijn zien we voor Cielke en Thijs bij KRO-NCRV helaas geen mogelijkheden, maar we gaan graag met Cielke en Thijs in gesprek als die zich in de toekomst wel voordoen.”

Jacob de Vries, manager content bij NPO Radio 1, reageert sceptisch. Hij twittert: “Even rekenen: Cielke in 2017 bij de show. Dat maakt: 1, 2, 3 en tot slot 4 jaar contracten dus ze stonden voor de keuze vast contract. Zomaar wat speculaasjes hoor, tis ook bijna Sinterklaas en jij kent Hilversum ook al een tijdje.”

Patrick Kicken reageert

Radiocolumnist Patrick Kicken heeft een andere verklaring. “Een plausibel scenario is dit: de sidekicks zijn met elkaar gaan bekokstoven dat ze toch vooral aan Ruud willen laten merken dat zij het anders willen. Dat gekonkel tussen twee teamleden is niet vreemd in radioland.”

“Die Maalderink houdt er sowieso wel Hilversumse tactieken op na: hij ging ooit een screenshot van een post van mij op LinkedIn op zijn twitterpagina plaatsen met een of andere hautaine sneer erbij. Mensen die screenshots maken en plaatsen zijn wat mij betreft sowieso niet zuiver op de graad.”

“Misschien dachten Cielke & Thijs het wel verder alleen af te kunnen, zonder Ruud? Het zou niet de eerste keer zijn bij een radiostation dat zo’n coup gepleegd wordt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen