SBS 6 wilde Teun Föhn strikken voor Paleis voor een Prikkie

SBS 6 wilde eigenlijk URK!-ster Teun Kapitein, beter bekend als Teun Föhn, strikken om de nieuwe presentator te worden van de zenderhit Paleis voor een Prikkie. Dat vertelt hij zelf in de Weekend.

Teun Föhn Beeld: SBS 6

Door de overstap van het echtpaar Frank Jansen en Rogier Smit naar RTL 4, zat één van de grootste hits van de zender ineens zonder presentator: Paleis voor een Prikkie. Er is uiteindelijk gekozen voor het onbekende duo Brian en Peer, maar zij zijn niet echt goed ontvangen. Nu blijkt dat ze in elk geval minstens tweede keuze zijn geweest.

Teun zegt nee tegen Prikkie

SBS 6 wilde dat Teun Föhn het duo zou opvolgen. “Ik was benaderd, maar ik vond die jongens zo uitgesproken. Zij deden het echt op hun eigen manier en daar waren ze heel goed en sterk in. Ik wil het liefst een nieuw format doen. Ik vind het moeilijk om iets over te nemen wat al gelinkt is aan iemand anders. Je neemt dan toch een risico.”

Inmiddels gaan Frank en Rogier rollebollend over straat en is het nog maar de vraag of ze hun tv-carrière ¨¨überhaupt kunnen doorzetten. “Heel spijtig. In dit verhaal heb je alleen maar verliezers. Het was een leuk duo, het is zo zonde dat dit is gebeurd. Ik vind het altijd jammer wanneer je jarenlang een heel mooi leven samen hebt gehad, datje dan het respect voor elkaar verliest.”

Respect

Teun hoopt dat Frank en Rogier snel weer normaal tegen elkaar gaan doen. “Ik hoop dat ze dat respect weer vinden en de draad weer kunnen oppakken, al is het alleen zakelijk gezien. AI zal dat nu veel complexer zijn, want iedereen heeft er inmiddels een oordeel over. Dat zijn eigenlijk dingen die je binnen je eigen muren moet houden.”

“Ze moeten voorlopig samen blijven werken bij RTL, dus ze zullen er samen een weg in moeten vinden. Je kunt best eens een conflict hebben, maar op een gegeven moment moetje de strijdbijl begraven. De chemie tussen beiden is er, ik hoop dat ze zich zullen herpakken.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen