SBS 6 heeft ineens een hunk als weerman: Jordi Huirne

SBS 6 heeft plotseling een weerman geïntroduceerd die niet zou misstaan in verleidingsprogramma’s als Temptation Island. De 27-jarige Jordi Huirne is de nieuwe weerhunk van de zender.

Jordi Huirne Beeld: Shownieuws

Het is doorgaans geen pretje om op televisie naar het weerbericht te kijken: de rubriekjes worden vaak gepresenteerd door belegen heren die net zo grijs zijn als het weer in dit land. Reinier van den Berg, Gerrit Hiemstra en Piet Paulusma: ze lezen de temperaturen vast prima op, maar het is nou niet bepaald eye candy.

Kinderdroom

In deze grauwe tijden laat SBS 6 de zon weer schijnen voor zijn vrouwelijke en roze kijkers, want Jordi en zijn kaaklijn spatten gisteren van het scherm af tijdens zijn debuut tussen Hart van Nederland en Shownieuws in. Gelukkig voor Jordi wist hij de zenuwen goed te onderdrukken, want zijn eerste weerbericht verliep volledig vlekkeloos (zie video op KIJK).

Jordi Huirne is buitengewoon enthousiast over zijn nieuwe baan bij Talpa. “Het was een heel spannende dag voor mij. Het is eigenlijk een kinderdroom die ik al heb gehad sinds ik een heel klein jochie was. Een jaar of drie, vier. Er trok toen een keer heel zwaar onweer over de boerderij van mijn ouders in de Achterhoek en daarna was ik eigenlijk helemaal gek van het weer.”

“Ik heb altijd gezegd toen ik een kind was en mensen mij vroegen wat ik wil worden: ‘Ik wil later weerman worden voor radio en televisie.”

‘Vroeger keek ik altijd RTL Weer’

Waar veel kinderen vroeger naar Bassie & Adriaan of de Teletubbies keken, zat Jordi aan de buis gekluisterd bij het RTL Weer. “Vroeger toen ik klein was keek ik altijd naar het RTL Weer dan zag ik Reinier van den Berg of Helga van Leur bijvoorbeeld, en natuurlijk ook Piet Paulusma, en op de radio zat ik altijd bij mijn vader in de trekker te luisteren en dan hoorde ik altijd Jan Visser. Hij kwam op Radio 10.”

Nu staat Jordi zelf op dat weerpodium. “Inmiddels mag ik daar zelf het weer presenteren, dus het is wel heel leuk dat ik nu op die plek zit én natuurlijk hier sta, voor de landelijke televisie. Dat zijn wel twee kinderdromen die waarheid zijn geworden.

Later bij Talpa dan gepland

Het geduld van Jordi werd overigens flink op de proef gesteld, want zijn debuut als weerman vond aanzienlijker later plaats dan gepland. Vanwege de coronamaatregelen is zijn aanstelling behoorlijk vertraagd, onthulde Albert Verlinde ’s avonds in Shownieuws.

Albert: “Hij had wel pech, want hij zou eigenlijk in het voorjaar al aan de slag gaan bij Talpa als weerman, maar daar moet je natuurlijk wel voor oefenen en in de studio zijn, maar toen kwam corona en werden al die oefeningen afgezegd. Mensen mochten niet onnodig bij elkaar in de studio komen.”

Jordi is al bezet

Albert had Jordi vast graag geholpen met die oefeningen, grapte collega Guido den Aantrekker. “Jij zou die oefeningen doen waarschijnlijk?”, gniffelde hij.

Daarop zei de showkoning lachend: “Ja, die zou ik doen.”

Helaas voor de soppende desk van Shownieuws blijkt Jordi al bezet te zijn: hij heeft een vriend. Shownieuws toonde een Instagram-foto van het stel (zie onderstaand) en daar is Jordi kennelijk zo van geschrokken dat zijn hele Instagram offline is gehaald.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen