SBS 6 komt met soort First Dates voor autistische singles

SBS 6 komt in 2021 met een datingshow voor autistische singles. De show is gebaseerd op de Vlaamse tv-show Cupido Ofzo, die wordt gepresenteerd door K3-ster Karen Damen.

Cupido Ofzo © VTM

De tv-zender vindt het een serieus onderwerp en werkt dan ook samen met de Nederlandse Vereniging voor Autisme. “Waar daten voor mensen zonder autisme al niet altijd eenvoudig is, is dat voor mensen mét autisme vaak een nog grotere uitdaging. Dagelijkse sociale interactie is al een klus, laat staan een -onvoorspelbare- eerste date.”

Twee presentatoren

Aan het roer van deze bijzondere datingshow staan twee presentatoren, die er alles aan gaan doen om de autistische singles zo goed mogelijk te begeleiden tijdens het datingproces. Om welke presentatoren het gaat, is op dit moment nog niet bekend. Het kan bijna niet anders dan dat Johnny de Mol één van hen is.

De singles worden uiteraard op een ‘zeer zorgvuldige manier gematcht en hoeven zeker niet in het diepe te springen’. “Van tevoren is goed nagedacht en overlegd over hoe de date eruit kan zien – en waar de singles zich fijn bij voelen. Alles om de kans op een succesvol afspraakje zo groot mogelijk te maken.”

Integer

SBS 6 wil er geen show van maken om te lachen. “Om de integriteit, zorgvuldigheid en de juiste aanpak van het programma te kunnen garanderen, maakt SBS6 dankbaar gebruik van de expertise van de Nederlandse Vereniging voor Autisme.”

Meer details over het programma, dat in België dus wordt uitgezonden als Cupido Ofzo, volgen op een later moment.

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen