Omroepschandaal: PowNed dreigt Dennis Schouten niet te betalen

Omroep PowNed dreigt Dennis Schouten op staande voet te ontslaan als hij gedurende de laatste twee maanden van zijn contract niet aan het werk gaat. Dat heeft zijn mentor Wilfred Genee gisteren onthuld in Veronica Inside.

Dennis Schouten © YouTube

Dennis Schouten vertrekt bij omroep PowNed omdat hij een ‘hard en koud‘ aanbod kreeg van omroepbaas Dominique Weesie: zijn salaris zou worden gekort tot 1.600 euro per maand. Zijn contract loopt nog twee maanden, maar de heren spraken volgens Dennis af dat hij zijn vakantiedagen zou opnemen en niet meer aan het werk zou gaan.

Dennis gesommeerd

Daar komt Dominique nu op terug, weet Wilfred. “Ik sprak Dennis gisteren nog even en hij wordt nu alsnog door PowNed gemaand om zijn laatste twee maanden vol te maken, terwijl ze vorige week hadden afgesproken: we komen er niet meer uit, je kan je vakantiedagen opnemen en je bent klaar.”

“Nu werd hij gisteren gesommeerd dat hij tot het eind van het jaar absoluut moet werken en ook promotiefilmpjes voor PowNed op moet nemen. Als hij dat niet doet, wordt hij op staande voet ontslagen en krijgt hij geen transitievergoeding mee, de laatste maanden niet uitbetaald en ook zijn dertiende maand niet mee.”

Onbetrouwbaar

Wilfred, die zelf ook een ledenwervingsfilmpje heeft opgenomen voor PowNed, vindt Dominique onbetrouwbaar. “Ze hadden eerst gezegd: ’Neem je vakantieweken maar op en kom maar niet meer’, maar dat heeft hij niet zwart-op-wit. Dat heeft hij besproken met de directeur.”

“Wat zijn ze nou aan het doen bij PowNed? Ten eerste dat ze die jongen laten lopen… Hij is het gezicht van de zender. En ten tweede: zo ga je er toch niet mee om? Als je dat hebt afgesproken, dan stop je er toch lekker mee? Echt heel opmerkelijk weer dit.”

Het radiofragment kunt u hier terugluisteren.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen