3FM had protocol om Giel Beelen wakker te maken

Het verbaast Jan Westerhof, tussen 2007 en 2017 directeur van NPO Radio, niets dat Giel Beelen zich in een week tijd twee keer verslapen heeft en daardoor zijn radioshow miste. Dat vertelt hij dit weekend in het AD.

Giel Beelen Foto: Annemieke van der Togt, BNNVARA

Jan wijst erop dat er in Giels tijd bij NPO 3FM zelfs een heel protocol lag om ervoor te zorgen dat de radio-dj op tijd wakker zou worden. Waar zijn show destijds begon om 6.00 uur, begint zijn huidige Radio 2-show om 4.00 uur. Daarvoor moet hij al om 2.45 uur zijn bed uit.

Van dat verslapen keek Jan dus niet raar op. “Dat gebeurde in mijn tijd ook. Hele protocollen werden opgesteld om hem op tijd wakker te maken. Daar werd van alles voor bedacht.”

Het verslapen is echter niet Giels grootste probleem, denkt hij. “Het gebrek aan succes, dáár heeft hij last van. En je kan niet eeuwig rebels blijven, dat wordt ongeloofwaardig. Hij is al een tijd terug gaan zwabberen en sindsdien zoekende. Of hij zichzelf nog opnieuw kan uitvinden? Ik weet het serieus niet.”

Giel heeft de mensen die kritiek hadden op zijn verslaving ‘zure kutten‘ genoemd. Het lijkt er volgens Jan op dat de radiomakers iets te veel in zichzelf is gaan geloven.

Er moet weerstand zijn“, zegt de oud-radiobaas. “Maar hij laat zich niet meer zo makkelijk adviseren. Giel is heel erg in zichzelf gaan geloven.”

Het AD sprak ook met andere radiodeskundigen over de vermeende teloorgang van Giel Beelen. Het artikel ‘Het zou zomaar kunnen dat het Giel Beelen-tijdperk voorbij is’ kunt u hier lezen.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen