Peter R. de Vries verrast door Lucille Werner

Peter R. de Vries was deze week behoorlijk verrast door het nieuws dat Lucille Werner de Tweede Kamer in gaat voor het CDA. Hij zag het niet aankomen. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd op NPO Radio 1.

Lucille Werner en Peter R. de Vries Foto: RTL 4 / KRO-NCRV

Dat Lucille politieke ambities heeft, wist Peter helemaal niet. “Nou, ik ken haar achtergronden op dit gebied eigenlijk niet. Haar nominatie verraste me. Ik wist niet dat ze politiek geëngageerd was, maar dat kan helemaal aan mij liggen“, aldus de RTL Boulevard-deskundige.

Het is helemaal langs Peter heengegaan. “Misschien is ze wel jarenlang daarmee bezig geweest, dus ik moet dat afwachten om te kijken of het echt een talent is.”

Peter lijkt de indruk te hebben dat het het CDA vooral te doen is om haar bekendheid. “Ik heb haar verder ook nooit in talkshows of discussieprogramma’s ergens een lans voor zien breken, dus in die zin verrast het mij ook wel.”

Lucille heeft zich wel altijd ingezet voor mensen met een beperking. “Ja, dat is waar.”

Denkt hij dat het CDA boft met Lucille? “Ik weet niet of het per definitie een pre is of een succes is als een BN’er dit doet.

Welke andere BN’ers vindt hij geschikt voor de politiek? “Humberto zou dat zeker wel kunnen. Hij heeft wel de vaardigheden en ik denk dat hij ook wel een bepaalde aaibaarheid heeft, die het in de politiek goed zou doen.”

En Dries Roelvink? “Het is zeker een volkse type en ik heb zelf ook zeker genoten van zijn bijdrage op de radio elke dag. Die waren absoluut niet slecht, maar ik zie in hem geen politicus toch.

En gaat Peter zelf nog een poging wagen? “Nee, dat tijdperk is voorbij en ik ben inmiddels ook wel tot het inzicht gekomen dat je soms buiten de Tweede Kamer meer invloed in de Kamer hebt dan dat je erin zit. Door her en der je mening en visie naar buiten te brengen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen