John de Mol ergert zich aan te lang gelul op Radio 538

John de Mol ergert zich er soms erg aan als de dj’s van zijn Talpa Radio-zenders te lang doorlullen. Hij heeft dan de neiging om direct in te grijpen. Dat heeft hij gezegd in de jubileumspecial van De Coen & Sander Show. John is een echte radiofanaat. “Ik vind radio eigenlijk veel leuker dan televisie. Ik heb de piratentijd meegemaakt in de tachtiger jaren met Radio Noordzee, Radio Veronica en die boten die op zee lagen. Radio is en blijft gewoon het allerleukste medium“, aldus de mediatycoon.

Radio 538-ster Coen Swijnenberg: “Als je nu luistert ben je dan echt zakenman of toch wel liefhebber?

John: “Nou, het wisselt. Als ik dingen hoor die me storen, dan ben ik de zakenman, en als ik dingen hoor waarvan ik denk: jeetje, wat loopt het lekker, dan ben ik de liefhebber.”

Coen: “Ik wil even echt weten, want je luistert ook wel naar De Coen & Sander Show. Dan zit je in de auto en dan hoor je wat. Waar stoor je je nou echt aan?

John: “Het is smaak, hè? Over smaak valt te twisten, maar waar minder over te twisten valt is de lengte die er op de radio besteed wordt aan bepaalde gasten of onderwerpen. Op een gegeven ogenblik heb ik weleens een moment dat ik na drie of vier minuten denk: jongens, nu weer een plaatje?

Coen: “Bij drie of vier minuten zitten wij er net lekker in eigenlijk, ha ha.”

Overstap

Coen: “Ik wil nog één ding weten. Wij hebben inderdaad vijf jaar geleden de overstap naar 538 gemaakt. Wij hebben daarin ook wel contact met elkaar gehad, maar hoe gaat dan zoiets? Ben jij dan dat je zegt: ‘Het zou wel leuk zijn als die Coen en Sander bij 538 een programma komen maken?’ Of is dat iemand bij 538 geweest? Hoe gaat zoiets?

John: “Oei, dat is inmiddels weer zes jaar geleden. Ik kende jullie natuurlijk al wel, ik heb bij 3 zelfs wel eens bij jullie in de uitzending gezeten. Ik heb radiozenders, dus dan zou het stom zijn als je de goede jongens van de concurrentie niet zou kennen.”

Uit welke hoek het begon, weet ik niet, maar op een gegeven moment werd duidelijk dat er een gesprek met jullie aan zat te komen. Dat heb ik allemaal gevolgd en nadat ik van de schrik bekomen was van jullie eisenpakket, heb ik uiteindelijk toch maar besloten: doe het dan maar.

Volgens ingewijden als Wilfred Genee en Johan Derksen heerst er bij Talpa een angst- en censuurcultuur. Met name de extreme bemoeizucht van John de Mol zou daarin een grote rol spelen.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen