Natacha Harlequin: ‘John de Mol geloofde er echt in’

Geplaatst op za 17 okt 2020 om 10:15

Natacha Harlequin kan het van de buis halen van haar programmaatje Dit Vindt Nederland nog steeds niet relativeren. Een week geleden nam ze al behoorlijk theatraal afscheid van de vooravondshow van SBS 6 en gisteren in De Vooravond deed ze opnieuw alsof zich een regelrechte televisieramp had voltrokken. In werkelijkheid ging haar kijkcijferflop zes weken lang mee: anderhalve maand lang keek er werkelijk geen hond naar het meningenprogramma van de van VI bekende advocate.

Natacha heeft het er nog steeds moeilijk mee. “Ik kijk met heel veel liefde terug op kéihard, kéihard werken. Niet alleen voor mij, maar het is natuurlijk een fantastische redactie die al maandenlang bezig was. Eindredacteuren, hoofdredacteuren, de Talpa-heren met daarboven John.”

Ze wijst op Talpa-magnaat John de Mol. “Vooral John was heel gepassioneerd over dit format. Met hem ik ook. Het is niet gelukt, ik kan niet anders zeggen. Natuurlijk baal ik daarvan.”

Is ze het eens met de beslissing om Dit Vindt Nederland van de buis te halen? “Natuurlijk niet. Voor mij is het altijd zo: de gesprekken die ik onder vier ogen voer, blijven ook onder vier ogen. Ik heb met de personen die daarover gingen gesproken en dat waren heel goede gesprekken. Om heel specifiek te zijn: ik heb er met John zelf over gesproken en het was een heel goed gesprek.”

Inmiddels voelt Natacha zich ‘heel dankbaar’. “Heel dankbaar. En dat vinden mensen misschien heel gek om te horen, maar jij zei net: ‘Niet iedereen heeft gelijke kansen.’ Je hebt soms ook een bepaalde mate van geluk nodig en iemand nodig die je iets gunt. Dat is hier gebeurd: John heeft mij iets gegund, Talpa heeft mij iets gegund, SBS 6 heeft mij iets gegund.

Foto: NPO
46 Reacties op “Natacha Harlequin: ‘John de Mol geloofde er echt in’”


 1. Jesse

  Ik gun haar ook wat!

 2. By the way

  Gegund? Klinkt toch als een verkeerde onderbouwing om een programma vanuit een bepaald format succesvol neer te zetten. Het is gewoon een probeersel geweest. Baat het niet, dan schaadt het niet. Dan halen we het na (heel) korte tijd weer van de buis.

  Je krijgt drie weken de tijd, Natacha, om je te bewijzen. Na drie weken nemen we besluit over de toekomst.

 3. Gerald Roetmop - advocaat smerige zaakjes

  Wint zij wel eens een strafzaak?

 4. Lil'Dick Advocaat

  De slachtofferrol zit er dan ook tot op het bot ingeramd bij de gekleurde medemens! Dit komt Natas nooit te boven en zij zal deze afgang dan ook compleet uitmelken, zoals het een goed slachtoffer betaamt. Je zou denken dat ze wel wat beters te doen heeft als advocate, toch? Toch?!

 5. Televisieman

  Had hier Merel Westrik opgezet en het had net zo slecht gescoord. Lag dus niet alleen aan deze dame. Verkeerde format op een verkeerd tijdstip op een verkeerde zender.

 6. Zalmneusje

  Hoe kan het toch dat programmamakers en presentatoren na een mislukking nooit de hand in eigen boezem steken? Het ligt altijd aan de omstandigheden, nooit aan hun eigen non-talent en andere gebreken.

 7. Coby Potappel-Stroop

  Wie niet waagt, wie niet wint!

  Al de RTL fake/gejat/ formats is allemaal nep

 8. De Deken

  @Lil’Dick Advocaat
  Ze is – zoals men het noemt – allochtonenadvocaat.
  En aangezien de meeste allochtonen in het gevang zitten, heeft confrère Natacha weinig tot niets te doen.

 9. robb

  Natacha het spreekwoord is schoonmaker hou je bij je leest , inderdaad alles was verkeerd , zender en tijd stip en niet iedereen kan presenteren ,wat ook irritant was ze schreeuwen te veel door elkaar heen.

 10. maatje te groot

  En negens een spoor van zelfreflectie. En ook niet willen inzien dat ze alleen op kleur gekozen is en niet op kwaliteit. .

 11. maatje te groot

  nergens een spoor

 12. B

  Was gewoon slecht , niemand dan uit zijn eigen bubbeltje wil weten hoe Wierd Duk ergens over denkt.

 13. Ben

  Ze is nog steeds bezig afscheid te nemen.
  Het is voor deze troela kennelijk niet te accepteren dat ze ontslagen is wegens niet functioneren.

 14. Ron

  Deze mevrouw is wel erg in zichzelf gaan geloven hè. Mijn hemel wat een megalomaan geneuzel voor een programma waar niemand op zit te wachten want zo liggen de feiten gewoon. Dát Vind Nederland!

 15. Geox

  Get woke-> go broke

  Nou lukt dat ome John ook wel zonder woke te gaan, maar toch..

 16. Geox

  Als een vriendelijke, onpartijdige mevrouw presentator was geweest had het best een goed programma kunnen zijn.

  Niet zo’n bevooroordeelde bitch die kijkt alsof ze je gaat opvreten als je een verkeerde mening hebt.

  Het programma is om zeep geholpen omdat John een verkeerde presentator koos.

 17. A.M.

  Misschien is mevrouw een beetje te bijdehand voor het “SBS volk”.

 18. Peter

  Volgens mij heeft deze mevrouw het een beetje te hoog in de bol. John dit en John dat….ze praat alsof ze een tv ster is ter grote van destijds Mies Bouwman en nu Linda. Mensenkinderen, die vrouw is totaal ongeschikt om een programma te presenteren. Ze kijkt je aan en als je een verkeerd antwoord geeft, wordt je met haar uitstraling bijna vermoord.
  Ik wordt gewoon bang van deze vrouw. Snel terug naar de rechtbank dame en nooit meer op tv. Doei.

 19. Nelly Veenendaal

  Coby Potappel-Stroop
  za 17 okt 2020 om 10:28

  Gejatte formats bij rtl? Wat denk je van Lingo, Man bijt hond, Vijf uur show, Frank Visser, Miljoenenjacht, VI, Dance dance dance, Ik hou van holland, Wie van de drie, enzovoort, enzovoort?

 20. Duco van Deugen

  Ze maakte een bepaalde indruk tijdens de racisme-uitzending van VI. Dan kom je al snel in aanmerking voor een eigen programma. Bovendien ook nog vrouw en ook nog een kleurtje. Geschiktheid voor het vak komt tegenwoordig kennelijk niet meer op de eerste plaats.

 21. Anne

  Slechte keus van De Vooravond/NPO ook om haar gewoon weer uit te nodigen aan tafel. Als advocaat nog wel. Terwijl ze dat duidelijk niet meer is. Ze is iemand die een BN’er en presentatrice wil worden en daarvoor haar kleur en slachtofferschap misbruikt. Hup, uit die rolodex met deze vrouw! Genoeg mondige advocaten die wél hun vak verstaan en het niet om aandacht te doen is.

 22. Ronald

  Gegund? Ze heeft John gewoon een schuldgevoel aangepraat. Want haar zoontje gaat elke dag huilend naar bed (ofzo) omdat er niet genoeg zwarte presentatrices zijn en laat zij nou net beschikbaar zijn… zo doorzichtig. Gelukkig is Talpa snel wakker geworden over de ‘intenties’ van mevrouw de ‘advocaat’. Nu de NPO nog…

 23. Kinterslaas

  Zin in pepernoten !!
  Lekker, lekker, lekker !!!

 24. Jan x

  John de mol wist wel dat het niets werd .
  Maar nu kun je niet zeggen dat je geen kans hebt gehad, anders had je staan bleren van we krijgen ook nooit een kans.
  Nederland is het zat dat gebleer van jullie,van we worden gediscrimineerd.
  Nu het programma het was Bagger en allemaal gelul kun je aan de kijk cijfers zien.

 25. Kortom treurnis

  De mening van irritante BNers hebben het programma de das om gedaan.
  Zo simpel is het. Als je de mening vraagt van iemand, vraag het dan aan iemand met verstand van zaken, een deskundige.

 26. Kuis

  Dat format werkt niet eens met een presentator zoals Jeroen Pauw, Paul de Leeuw of een Matthijs van Nieuwkerk…

  Het waren oninteressante meningen in een tijd waarin meningen al in overvloed zijn.

  Het enige wat het nog wat had kunnen ophalen was “humor” geweest… maar daar was het het format niet naar.

 27. Oudemanvan74weethetbeter

  kéihard, kéihard werken…?
  En dat resulteerde in jouw programma Dit Vindt Nederland…?
  Het mislukken van het programma ligt echt bij jou meisje…

 28. colette

  Je bent geen beste advocaat als je zo een flut programma presenteert

 29. Insider Tv

  Natacha Harlequin is alles wat er mis is met de antiracismebeweging in NL. Zij (en Akwasi, Sylvana Simons, etc) zitten er alleen maar voor zichzelf. Als deze “topadvocaat” echt zo begaan was met het lot van zwarte presentatoren had ze zich daar wel hard voor gemaakt. Ipv zelf sneaky jezelf naar voren praten, jammerlijk falen, en nu als resultaat dat zelfs John de Mol en Talpa wel tien keer nadelen voor ze zo’n racismedrammer een kans geven (uit medelijden en opportunisme! Niks gunnen)

 30. Bart

  Het programma had best kunnen werken. Een half uur en na een gewoon nieuws programma en Hart van Nederland er voor. Presentatoren Merel Westrik en bijvoorbeeld Hidde van Warmerdam.

 31. Dit is toch niks

  Nu hebben Catherine en John tijd om De 5 Uur Show aan te passen. Meer gezelligheid en amusement graag.

 32. Boosterrolla

  Als een format niet werkt dan werkt het niet.
  Dan is er niks van gunnen aan maar een uitprobeersel.
  John de Mol heeft het slim gespeeld, tegenover het succesvolle VI heeft hij haar in een rustige periode dit laten doen. Kan ze achteraf niet jammeren geen kans gekregen te hebben. En zo te zien trapt ze er nog in ook.

  Alleen doet ze alsof ze als gevierde talkshow host na succesvolle jaren afscheid neemt.
  Ik denk dat het merendeel van de Nederlanders het helemaal niet gezien heeft of toen ze het opmerkten dat het er was het al weer van de buis gehaald werd.

  Hiermee zet je jezelf toch een beetje voor schut.
  Tenslotte is ze geen Oprah Winfrey.

 33. Jaap Aap

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! Loser die je bent. Als wat zou ze nou slechter zijn, als advocate of presentatrice 😂😂

 34. Jan Lol

  Harlekijn? is het een kinder programma?

 35. oja

  John vond het wat omdat ie al 2 jaart dit idee in zn hoofd had en per se wilde maken. Toen kwam mevoruw Harlequin langs, een nitwit in tv land, die alles geloofd en nog de magie voelt alsof ze door wie dan ook gezonden is. Not. Over en uit. En mogelijk en hopelijk was het dat ook. Ze was tv onwaardig, zou geen normale screentest doorkomen. En is puur gekozen omdat ze bij VI zat. Want wat doet een advocaat bij een tv programma? Als expert, maar niet als host. Feit en fictie scheiden, lastig voor d’r. En nu flink balen.

 36. liz

  Jemig blijf niet zo hangen in je aftocht zeg. Even wat realistischer worden hoor. Is dit niet een zoveelste bewijs van veel te veel in je eigen bubble leven en de werkelijke wereld helemaal niet meer zien, mevr. Harlequin !
  Ga gewoon weer als advocaat werken en de groeten verder.

 37. Mark

  Elke nitwit had op de klompen aan kunnen voelen dat Dit Vindt NL een flop zou worden à la 6 Inside.

 38. Jan x

  Jrpe

 39. COkijker

  John de Mol geloof in sprookjes

 40. Wendy's dealertje

  Zou d’r doen

 41. Miss Lukt

  Dat dit programma niet is gelukt heeft vele oorzaken waarbij de host het grootste probleem is. Deze vrouw is bekend geworden door VI maar dat was voor velen ook het moment om een spontane allergie op te bouwen voor haar.. Talpa heeft gewoon geen goeie antenne voor wat er leeft bij de kijker..

 42. Frühspritzer

  De Mol is rijk genoeg om iedereen die kritiek heeft op één van zijn programma’s een contract aan te bieden. Die roddelnichten in Shownieuws, Harlequin bij Voetbal Inside, etc. Allemaal monddood gemaakt en uiteindelijk krijgt Natacha na 6 weken een schop onder haar hol. Maar John de Mol geloofde er echt in. Dat wel natuurlijk.

 43. 😷Paulus

  😷Zij kan er niks aan doen. Als een bedachte formule niet aanslaat door welk reden dan ook, logisch toch dat ze ermee kappen. Ik zie het als een try-out. Het is een doorgaande proces in tv land. Niks mis mee. What’s next 🤗

 44. Jan

  Harlequin kan dan wel advocaat wezen, maar ze is uiterst naief blijkbaar. John de Mol totaal gaan geloven dat dit een succes kan worden, en de signalen dat het verkeerd loop gewoon niet willen zien. En nu nog niet. Tunnelvisie blijkbaar, en dan druk ik het nog eufemistisch uit. Ze is enorm dom blijkbaar.

 45. Jan

  loopt

 46. Tonny p

  Robb…het spreekwoord luidt..schoenmaker houdt je bij je leest….geen schoonmaker hahahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.