Natacha Harlequin: ‘John de Mol geloofde er echt in’

Natacha Harlequin kan het van de buis halen van haar programmaatje Dit Vindt Nederland nog steeds niet relativeren. Een week geleden nam ze al behoorlijk theatraal afscheid van de vooravondshow van SBS 6 en gisteren in De Vooravond deed ze opnieuw alsof zich een regelrechte televisieramp had voltrokken. In werkelijkheid ging haar kijkcijferflop zes weken lang mee: anderhalve maand lang keek er werkelijk geen hond naar het meningenprogramma van de van VI bekende advocate.

Natacha heeft het er nog steeds moeilijk mee. “Ik kijk met heel veel liefde terug op kéihard, kéihard werken. Niet alleen voor mij, maar het is natuurlijk een fantastische redactie die al maandenlang bezig was. Eindredacteuren, hoofdredacteuren, de Talpa-heren met daarboven John.”

Ze wijst op Talpa-magnaat John de Mol. “Vooral John was heel gepassioneerd over dit format. Met hem ik ook. Het is niet gelukt, ik kan niet anders zeggen. Natuurlijk baal ik daarvan.”

Is ze het eens met de beslissing om Dit Vindt Nederland van de buis te halen? “Natuurlijk niet. Voor mij is het altijd zo: de gesprekken die ik onder vier ogen voer, blijven ook onder vier ogen. Ik heb met de personen die daarover gingen gesproken en dat waren heel goede gesprekken. Om heel specifiek te zijn: ik heb er met John zelf over gesproken en het was een heel goed gesprek.”

Inmiddels voelt Natacha zich ‘heel dankbaar’. “Heel dankbaar. En dat vinden mensen misschien heel gek om te horen, maar jij zei net: ‘Niet iedereen heeft gelijke kansen.’ Je hebt soms ook een bepaalde mate van geluk nodig en iemand nodig die je iets gunt. Dat is hier gebeurd: John heeft mij iets gegund, Talpa heeft mij iets gegund, SBS 6 heeft mij iets gegund.

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen