Humberto Tan: ‘Akwasi, je verklaring kwam te laat’

Geplaatst op za 17 okt 2020 om 12:00

Humberto Tan vindt dat Akwasi na zijn haatspeech op de Dam veel te lang heeft gewacht met het terugtrekken van zijn uitspraken. Dat heeft hij hem gisteren gezegd in Humberto op NPO Radio 1. Akwasi riep op de Dam dat hij Zwarte Piet in zijn gezicht gaat trappen, maar kwam pas drie maanden later – na handjeklap met het OM – met een verklaring waarin hij afstand nam van zijn uitspraken. Humberto sprak hem er gisteren op aan bij de start van zijn mediatour om zijn omroep te promoten.

De afgelopen tijd hebben we niet veel van Akwasi gezien, ondanks de lancering van zijn omroep ZWART. “Wij kozen ervoor om niet gelijk al ons kruit te verschieten. We willen eigenlijk heel erg selectief kijken waar we aan tafel gaan en waar we aanschuiven en waar we het gesprek gaan voeren.”

Akwasi wordt selectiever met zijn media-optredens. “We hebben de tijd tot 31 december om 50.000 leden te halen, dus die urgentie is er zeker, maar we moeten wel de tijd nemen om goed beslagen ten ijs te komen en ervoor zorgen dat, waar we ook zitten, we het juiste verhaal vertellen.”

Humberto: “En nu is die tijd aangebroken?

Akwasi: “Jazeker en we beginnen met jou.”

‘Je sorry kwam te laat’

Humberto is uiteraard uitgekozen door Akwasi, omdat hij bekendstaat om het vermijden van kritische vragen. Wel besloot hij terug te komen op de Dam-speech.

Akwasi: “Ik kijk terug naar een periode met een ontzettende tweestrijd. Een innerlijk conflict van jewelste. Met hoofdletters, met koeienletters. Ik heb zo veel dingen geschreven en er gingen ook zo veel dingen de prullenbak in. Er kwam zo veel op me af. Het was een ongekende periode, een wervelwind. Ik moest echt even de tijd nemen om tot mezelf te komen. Daarom duurde het zo lang om met een verklaring op de proppen te komen.”

Humberto: “Op 1 juni had je die uitspraak op de Dam en op 11 september had je uiteindelijk je verklaring. Dat is drie maanden. Dat is lang, hè? Dat is te lang. Ik snap je emotie die eronder zit, maar de woorden snapte ik niet. Ik denk dat je eerder had moeten reageren.”

‘Niet zo handig’

Achteraf gezien is Akwasi het daar wel mee eens. “Het is een moment van opwinding geweest waarin ik ontzettend gefrustreerd ben geweest. Natuurlijk, als ik terugkijk: op dat moment was het niet zo handig. Zeker niet. Ik heb dit nog nooit gezegd, maar ik voelde het wel. Alleen hoe weerleg je dat? Daar heb je de tijd voor nodig. Ik moest wel heel goed nadenken van: wat wil ik zeggen en hoe wil ik het zeggen? En aangeven dat frustratie het eventjes van me won. Dat is wat er echt gebeurde.”

Humberto: “Vind je het moeilijk om hierover te praten?

Akwasi: “Ehm, je hoort het. Het is de eerste keer en ik vind het wel een beetje lastig.”

Humberto: “Je strem breekt een beetje.”

Akwasi: “Omdat het me toch nog wel aan het hart gaat hoor. Het is best wel een pittige periode geweest en nazorg is ook belangrijk.”

Foto: NPO
68 Reacties op “Humberto Tan: ‘Akwasi, je verklaring kwam te laat’”


 1. 🗣(wordt VAAK verwijderd...)

  Alsnog aan de schandpaal met die racist!

 2. Mopsie

  Akwasi is het ultieme voorbeeld dat je in Nederland alles kan bereiken wat je wil, ongeacht kleur, geloof etc.
  Jammer dat hij dat zelf niet inziet en alleen maar tweespalt en negativiteit wil verspreiden.

 3. Xavier

  Kortom: hij zei het maar het was onhandig. Ik hoop dat het OM nu eindelijk eens optreedt en die zielepiet een flinke douw geeft.

 4. Karbonade

  Brownie meets Brownie.

 5. Donald

  Is Humberto nou racist? Mag hij dat zomaar vragen aan de sluwste schreeuwneger van Nederland? “Nazorg is ook belangrijk”. Is de prozac soms op? Fucking pussy.

 6. Sandra

  Ik weet niet precies wie de persoon rechts op de foto is, maar zijn blik zegt meer dan genoeg.
  Het lijkt erop alsof hij alles en iedereen haat, zichzelf niet uitgezonderd.

 7. MolTalk

  Akwasi? Of toch Zwarte Piet??

 8. Michael

  Akwasi is een walgelijk mens.

 9. Peter

  Waarom die vent steeds aandacht geven.

 10. Lariekoek

  Als een blank persoon zijn excuses aanbiedt, wordt dat eerder geaccepteerd!

 11. Blinde Herdershond

  Humberto: “Je strem breekt een beetje.”

  Akwasi: “Omdat het me toch nog wel aan het hart gaat hoor. Het is best wel een pittige periode geweest en nazorg is ook belangrijk.”
  ——————————————-
  Hahaha wat een komedianten.
  Buurman en buurman hebben we al, dit zijn slachtoffer en slachtoffer.

 12. Maatje te groot

  Ik word zooo moe van dat zwart gezeur. Mag ik vrij naar Van Kooten en De Bie roepen: ‘Mag ik een teiltje?’

 13. colette

  Zum kotzen die 2

 14. Rotterdammer

  De ultieme hufters!

 15. B

  Jammer, blijf het een hele negatieve man vinden.

 16. Roy Donderz

  Nooit eerder gezegd, behalve op Twitter dan.

 17. Joop

  Aquarium en loser Tan.

  Slechte voorbeelden voor de black people

 18. Henk

  Akwasi heeft de zaak geen goed gedaan, onsympathiek figuur.Mijn openheid naar donkere mensen heeft een deuk gekregen.Alles wordt verkeerd uitgelegd, argwaan, boosheid.Grapjes maak ik niet meer met ze, ik hou afstand.

 19. Gtstfites

  Ik snap niet waarom Ashanti’s of nageslacht daarvan nog in Nederland mogen blijven Akwasi’s vriend Jerry is net zo’n racist haat op Blanke Moslims, Joden, vast ook nog homofoob.

 20. JanH

  Die verklaring heb ik goed gelezen en één ding weet ik zeker: geen woord van die verklaring is door Akwasi zelf geschreven. Het zijn puur juridische formuleringen, door zijn advocaat uitonderhandeld met het OM.

 21. Jiyani

  De racistische kaart is weer eens getrokken. Niets is makkelijker dan een ander uitschelden.

 22. Kinterslaas

  Trek m’n tweede zak pepernoten van de dag open bij het zien van de foto.

 23. Momo

  “En aangeven dat frustratie het eventjes van me won.”

  Eventjes? Je bedoelt voortdurend.

  Aquarium heeft bovendien helemaal geeen afstand genomen van zijn uitspraken.

 24. Rastom

  Akwasi is af. Walgelijk.

 25. Jantje

  Akwasi lijkt mij iemand die zo vergeven is van haat, dat hij zichzelf heel makkelijk verliest in bijvoorbeeld uitspraken waar hij dan pas 3 maanden later ´spijt´ van heeft. Hij heeft er in werkelijkheid helemaal geen spijt van, want het is vrees ik een uiterst agressief persoon, die alleen maar opeens liet zien wie hij werkelijk is. Daar krijgen we echt nog een hoop ellende van, om het maar heel erg eufemistisch te zeggen. Hij krijgt ook veel en veel te veel ruimte om zijn haat te verspreiden. Heel slecht dat dit gebeurd voor de integratie en voor het werkelijke anti-racisme werk. Akwasi zaait alleen maar haat en agressie en oogst haat en agressie met zijn optreden. Wie heeft hier nu wat aan. Dat is de vraag. Niet de zwarte mensen in Nederland in ieder geval.

 26. Hieronymus

  Hiddema noemde Akwasi niet voor niets een griezel. Dat is hij ook. Kijk even naar de foto´s van deze narcisitische miljonair zonder geweten. En maak je mening op. Dit is niet goed, voor niemand.

 27. Joris

  Wat vinden zwarte mensen nu in het algemeen van Akwasi. Dat vraag ik me eigenijk af. Kan me niet indenken dat je achter deze gek aan gaat lopen.

 28. belasting

  Dit is toch gewoon een geheel geradicaliseerde meneer. Wat doet hij in de functie van voorman van een omroep…Iedereen schrikt zich dood van hem. Rare gek.

 29. Purina

  Een spijtbetuiging die pas na 3 mnd wordt gedaan, alleen omdat hij dan geen straf krijgt, is niets waard. Deze man is een gevaarlijk figuur, die door zijn handelen en uitspraken alleen maar juist haat zaait. Hij zou geen aandacht moeten krijgen, in geen enkele talkshow. Belachelijk dat zoveel mensen dit niet inzien en overal aan toegeeft. Zelfs een lichtgrijze Piet, wil hij niet.

 30. Philip Klein

  Waarom zit die Akwasi in Nederland? Wat doet hij hier? Wie heeft hem toestemming gegeven om hier mensen te beledigen en de maat te nemen? Waarom toont hij niet meer dankbaarheid dat hij hier mag wonen? Wat is zijn verdienste om Nederlander te mogen zijn? Hij lijkt me geen aanwinst.

 31. jesse

  @belasting,
  Ik begrijp dit ook niet. Als een of andere Arabische jongen zich zo zou gedragen en uiten en vervolgens ´´een omroep´´ begon, hadden alle terrorisme bestrijdingsdiensten op rood gestaan. Waarom wordt dit allemaal bij hem geaccepteerd opeens. Heel, heel vreemd allemaal.

 32. f8

  De rioollucht komt je tegemoet iedere keer wanneer deze haatzaaier weer vanuit zijn onderbuik teksten door zijn mond naar buiten laat komen.

 33. Marianne

  Waarom woont hij in Nederland en niet bij zijn familie in de VS? Is hij anders geaard?

 34. iemand

  Als ik die foto zie en dan zeggen ze dat Nederlanders racistisch zijn en dat ze geen kansen hebben. We kijken nu al naar Zwart.

 35. Ome Cor

  Die kwal op de rechtse foto is het negatiefje.

 36. Coby Potappel-Stroop

  De pot verwijt de ketel dat hij zwart is!

 37. Bart

  De reactie van Akwasi kwam zo laat omdat hij op dat moment niet meer anders kon. Hij meent geen reet van deze reactie en ook bij Humberto mag hij weer zijn huil verhaaltje afdraaien. Akwasi hoort te worden vervolgd en te worden vast gezet voor opruien en haatzaaien. Deze man haat Nederland en blanke mensen en moet hier gewoon helemaal niet meer blijven. Akwasi is een gevaar voor onze samenleving en daarbuiten. Na gevangenisstraf opsluiten in een afgesloten inrichting ergens ver weg van hier.

 38. Swaerten en swaertinnen verenigt u.

  Excuses om een rechtzaak te voorkomen zijn geen excuses.

 39. Jesse

  Ga volgende week demonstreren tegen de aanval
  op het Onderwijs

  Wie doet mee?

 40. Ria

  Haha echt satire veel reacties en waar ik kijk nu ook anders naar gekleurde mensen.reactie van iemand een leuk .En die verdraaiing van namen klasse

 41. Flits Bom

  Dat hele BLM slaat de verkeerde kant op en zorgt er alleen maar voor dat we verder uit elkaar komen te staan,

 42. Bart

  @Flits Bom Klopt helemaal! Die verbinding komt er niet omdat niemand deze eigenlijk echt wil. Ook de blanke Nederlanders die hun mond vol hebben over verbinden en tegen racisme strijden niet. Wacht maar als er mensen van buitenlandse afkomst op en om hen heen komen wonen. Dan is het zo afgelopen met die praatjes. Terecht ook want mensen als Akwasi en een groot deel van de zwarte mensen of mensen van een andere afkomst willen dit ook helemaal niet. Akwasi en zijn clubje willen dit land veroveren en daarvoor nemen ze ruim de tijd. Eerder zal deze club niet stoppen. Om dit alles te stoppen is er ben ik bang is een oorlog nodig. Pas daarna zal men misschien in gaan zien dat we allemaal het zelfde zijn. Al was dit bij andere oorlogen ook nooit echt of maar heel kort het geval. De verbinding komt er in elk geval niet omdat verdeeldheid word gecreëerd door de politiek en de media.

 43. Julske

  @ Menneer Bart; houdt u op met al die negatieve praatjes van u hoor. En maakt u zelf niet gek. Niemand gaat dit land overnemen, zo machtig is Akwasi niet, met zijn clubje.

 44. BRAAK

  Weet u wat mij onaangenaam treft de laatste tijd, dat het aantal kleurlingen in programma’s en reclame uitingen waanzinnig toe is genomen, zo erg zelfs dat er in de reclame uitingen de logische verhoudingen zwart versus wit zoek zijn.

 45. Piet Pannelap

  Ach ja…. als er één ras/volk racistisch is, dan zijn het de zwarte/donkere/gekleurde luxe poezen in de ontwikkelde wereld wel. Pfff…. vermoeiend die bevoorrechte figuren. En maar roepen dat ze het zo slecht hebben. Joh, hou je mond! Of ga naast je broeder in Senegal/Ethiopië/Ghana of whatever zitten, irriteer je maar niet aan de vliegen om je ogen en hou je handje op voor een rijstkorrel of 100.

 46. PaulBrenn

  Dat valt mij nu ook op, “Braak”, gister nog bij Kassa zag ik dat de reporter van de Belbus ook al is vervangen door een niet bij naam te noemen “kleurling” dame, en ik vind dat echt geen voordeel hebben…..en ook een paar reporters van de NOS zijn van een duidelijke Arabische afkomst, sommige incl. Islam-baarden. Nu zeggen jullie wel, dat moet kunnen, okay, maar ik kan er nu nog steeds niet aan wennen, het valt mij steeds vaker op.

 47. Vrange Lans

  Toch niet de enige die opvalt dat kleurlingen een steeds grotere rol in reclame’s gaan spelen. Irritant maar toch enigzins op waarheid berust dat veel (allochtone) jongeten zich een reteduur abbonement laten aansmere en zich ongans vreten aan snackvoer zoals de chipsbuizen.

 48. critikast

  Akwasi, Baudet, Wilders….hoe diep kan een land zinken ?

 49. Chelsey

  Wat is er anno 2020 eigenlijk mis aan “verre neefjes en nichtjes” van Eddo Abraham Rosenthal die in perfect ABN’s verslag zijn gaan doen van hét Wereld News volgens het jarenoude NPO-Concept? Of nieuwslezeressen zoals Simone, Aldith, Noraly of Laila? Of moeten Islamabad-baarden in navolging van Zwarte geldwolf Akwasi O. ook maar weer gewoon helemaal opnieuw dom-ijverig gaan strijden naar weer een zoveelste eigen NPO-islam omroepje binnen de NSO?! Dat eind jaren ‘80 omroepje voor de moslim genaamd NMO is toch ook al helemaal reeds opgegaan in omroep NPO/NTR! Zwarte Akwasi O. loopt wat dat betreft gigantisch ver achterop op de allochtoon toepen. Zwarte broek poeper Akwasi is als mislukte nazaat van een Afrikaanse grote slavendrijvers-familie kennelijk verblindt geraakt door het vele geld. Immers hij wordt als Zwarte geldwolf alleen daardoor gedreven, niet meer en niet minder!

 50. Ray

  Een woordkunstenaar die ruim twee maanden over een antwoord nadenkt, en dan nog komt er alleen juridische draaikonterij uit. Doet denken aan Jos B. die na drie jaar niet verder komt dan “Ik heb zijn kleding geschikt.”

 51. Betty Glasbak

  Nare man.

 52. Statisticus

  @Braak
  De Afrikaanse bevolking bestaat in Nederand uit 2 à 3 procent. Het aantal mensen met een Afrikaanse achtergrond in tvreclameis is ruim dertig.procent. Maar volgens een racistisch gekleurd onderzoek hebben ze in verhouding zelden de hoofdrol. Onzin. Het lijkt erop dat reclamebureaus en producenten worden betaald om jonge gekleurderen in beeld te brengen.

 53. Anti-racist

  Ook Aziaten en mediteranen zie je steeds meer in de reclame. Men suggereert dat driekwart Nederland uit multiculturele gezinnen bestaat, terwijl in werkelijkheid het percentage gemengde gezinnen verbijsterend laag is. Wellicht denkt men meer aan gekleurderen te kunnen verdienen omdat ze denken dat ze veel makkelijker te manipuleren zijn.

 54. Observant

  Anti-racist@ Bij donkere mensen valt weinig te halen. De meesten zitten in bijv. de Bijlmer in een flatje al veertig jaar armoede te lijden.
  Het irritante is dat de reclame een onterecht beeld geeft (versterkt) dat allochtonen enz. jong, modern en succesvol zijn en dat we daarom niets meer hoeven te doen om hun maatschappelijke positie te verbeteren en of ze verder te laten integreren. Het zijn dus meestal manipulerende, racistische veel te positief stereotyperende reclames

 55. Miriam

  Het wordt hier natuurlijk uitvergroot. Steeds weer. Ik heb wel een vermoeden wat de politieke voorkeur van de schrijver van deze stukjes is.

 56. Chelsey

  Als een groot gedeelte van de autochtone Nederlander het ook gewoon moet gaan doen met een bescheiden basis-inkomen, in verband met de robotisering van de maatschappijen in de hele wereld, zal er in maatschappelijk positieve zin niet érg veel verschil gaan zitten of je als groot Multinational nu aan een gemiddeld allochtoon of autochtone inwoner van een bepaald land gaat verdienen. Immers krijgen zij min of meer gratis geld om zo’n Multinationale economie op gang te houden. Een inclusieve samenleving van 1 heidsworst is dan ook gewenst, met een 1 oog leiderschap waarbinnen slechts 1 religie geldt: spendeer jezelf de dood in in naam van antichrist satan 1 oog!

 57. Miriam

  En even als aanvulling: een volksmenner die foute reacties uitlokt. Tot er straks iemand op het ideel komt om aangifte te doen en dan is het einde verhaal.

 58. Jisrael

  Deze hypocriete ashanti, nakomelingen van slavendrijvers die hun eigen ras verkochten. Akwasi wil ons laten knielen terwijl zijn voorouders erger waren, en dan nog zeggen: ja, we hebben zwarte slaven verkocht, ze zelfs op de boot gezet, aber wir haben es nisht gewust????? Tuurlijk. Akwasi, en blm etc, janken al wanneer je zwarte zegt, maar hoe gaat deze ashanti zijn omroep noemen, ZWART!! De enige die echt gediscrimineerd worden zijn autochtone blanke Nederlanders, wat ik niet ben. Ik ben jood, en ik heb niets met dit klopte politiek correcte linkse kolereland. Jullie linkse Hollanders laten jullie eigen cultuur kapot maken! Hoe kun je zo naif zijn te denken dat het blm en akwasi voor de zwarte medemens is. Het is bullshit akwasi heeft een schuldgevoel bom, wil de zooi omver werpen, protesteert niet maar telt, steelt , vernield, en die naïef blanken lopen nog mee ook! De wereld op zijn kop. Wordt wakker!!
  Akwasi, als ik jouw zie, dan heb je een probleem, wie weet zoek ik je op, zo moeilijk is dat niet, hypocriet!!

 59. StefanV

  Als ik het zo lees, komt Akwasi als een soort slachtoffer uit het gesprek. Dat terwijl er toch echt door het OM is vastgesteld dat *hij* zich aan een strafbaar feit schuldig heeft gemaakt, ook al werd hij daarvoor niet vervolgd.

 60. Toon Loos

  @StefanV
  zo 18 okt 2020 om 16:40

  StefanV, ook iemand die de klok heeft horen luiden… kletsmajoor…
  Het O.M. heeft heeft zich op het standpunt gesteld dat Akwasi door zijn uitspraak heeft aangezet tot het plegen van een strafbaar feit. Dat is heel iets anders dan de onzin die jij uitkraamt. Kortom: Als je geen verstand hebt van de materie, moet je je bek houden houden.

 61. anoniem

  Het lijkt erop of onze media hem eruit heeft gepikt om BLM zwart te maken..

 62. Gert

  @Anoniem 19.38,

  De media heeft helemaal niemand eruit gepikt. Meneer Akwasi wil zelf overal spreken, het boegbeeld zijn, BLM is nog niet genoeg, nu ook nog boegbeeld en voorzitter van een eigen omroep. Hij wordt eerder te weinig kritisch gevolgd dan teveel. Er is hem gi-gan-tisch de hand boven het hoofd gehouden door de media. Ik hoop dat daar eens een keer een einde aan komt. Heb er genoeg van, dat gelik en gestreel door journalisten van iemand die puur kwaad wil. Want dat begrijpt de hele bevolking allang.

 63. Joris

  Akwasi denkt nog steeds dat hij heel geliefd is. Maar iedereen kotst hem uit. De werkelijkheid zien is hem vreemd . Is vast een of andere geestelijke stoornis uit de DSM.

 64. anoniem

  Uit al die miljoenen activisten wordt in Nederland vooral de aandacht gevestigd op degenen die niet een helemaal zuiver cv hebben?

 65. anoniem

  Maar gezien zijn grove taal lijkt hij aardig geïntegreerd en wie weet ontduikt hij ook de belasting…. :-)

 66. Ilse

  Is dat de reden dat hij de omroep ZWART begint? Gaat die zender nieuwe programma’s met Zwarte Pieten uitzenden om te proberen het goed te maken met het Nederlandse volk?

  Dat zou Nederland wel waarderen denk ik :)

 67. Ulenberg

  @ Ilse: Was het maar zo. Ik denk niet dat omroep ZWART programma’s met de traditionele Zwarte Piet gaat uitzenden.

 68. Ben

  Een zorgvuldig geoefend opzetje ” je stem breekt…….”.
  Tussen 2 zwarte piet en ned haters die beide een zwaar geschonden “imago” proberen te redden.
  Helaas. Het kwaad is al gebeurd. Komt nooit meer goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.