Coen en Sander reageren op slechte imago Talpa Radio

Er is al veel gezegd en geschreven over de angstcultuur bij Talpa Network en in het bijzonder bij de radiotak, waar een soort Noord-Koreaanse cultuur lijkt te heersen waarin iedereen bang is voor de grote baas John de Mol. De sterren van Talpa horen we daar nauwelijks over, maar dit weekend wordt het 538-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga er wel naar gevraagd: “Er wordt weleens gezegd dat Talpa Radio geen vrij bedrijf is, onder andere door Giel Beelen. Hoe voelen jullie dat?

De vraag komt van Rob Goossens van De Telegraaf, die een interview had met de twee radiosterren. Coen daarop: “Wij horen ook die verhalen dat John de Mol naar de studio belt als hij een plaat hoort die hem niet bevalt. Maar met de hand op mijn hart: dat is ons nog nooit overkomen.

Coen en Sander hebben zich bij hun komst naar Radio 538 goed ingedekt, legt hij uit. “Tijdens de contractonderhandelingen vijf jaar geleden hebben we ook veel langer over dit soort zaken gepraat dan over geld.”

Het duo heeft naar eigen zeggen veel artistieke vrijheid. “Ik weet nog dat ik vroeg wat er zou gebeuren als wij op woensdagmiddag zin zouden hebben in Anita Meyer met Why, tell me why. ’Gewoon lekker doen’, zeiden ze. En als we die plaat meteen daarna nou nog een keer draaien omdat Sander hem nog een keer wil horen? Nou, dat was ook prima.

Dat soort grappen doen we niet dagelijks, maar we moeten wel altijd het gevoel hebben dat het kan. Natuurlijk zal er vast af en toe iemand zijn die denkt: wat een aparte gozers. Maar ja, dat is de Coen en Sander show.”

Giel Beelen werd ook met mooie beloftes in huis gehaald bij Talpa Radio, maar moest zich overgeven aan de grillen van de radiobaasjes toen hij slechte luistercijfers bleef scoren op Radio Veronica.

Op een gegeven moment moest hij zelfs inhoudelijke keuzes voorleggen aan de directie. De druppel voor Giel was toen de band Elbow wilde komen optreden, maar Talpa daar een stokje voor stak.

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen