Coen en Sander reageren op slechte imago Talpa Radio

Geplaatst op zo 18 okt 2020 om 12:00

Er is al veel gezegd en geschreven over de angstcultuur bij Talpa Network en in het bijzonder bij de radiotak, waar een soort Noord-Koreaanse cultuur lijkt te heersen waarin iedereen bang is voor de grote baas John de Mol. De sterren van Talpa horen we daar nauwelijks over, maar dit weekend wordt het 538-duo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga er wel naar gevraagd: “Er wordt weleens gezegd dat Talpa Radio geen vrij bedrijf is, onder andere door Giel Beelen. Hoe voelen jullie dat?

De vraag komt van Rob Goossens van De Telegraaf, die een interview had met de twee radiosterren. Coen daarop: “Wij horen ook die verhalen dat John de Mol naar de studio belt als hij een plaat hoort die hem niet bevalt. Maar met de hand op mijn hart: dat is ons nog nooit overkomen.

Coen en Sander hebben zich bij hun komst naar Radio 538 goed ingedekt, legt hij uit. “Tijdens de contractonderhandelingen vijf jaar geleden hebben we ook veel langer over dit soort zaken gepraat dan over geld.”

Het duo heeft naar eigen zeggen veel artistieke vrijheid. “Ik weet nog dat ik vroeg wat er zou gebeuren als wij op woensdagmiddag zin zouden hebben in Anita Meyer met Why, tell me why. ’Gewoon lekker doen’, zeiden ze. En als we die plaat meteen daarna nou nog een keer draaien omdat Sander hem nog een keer wil horen? Nou, dat was ook prima.

Dat soort grappen doen we niet dagelijks, maar we moeten wel altijd het gevoel hebben dat het kan. Natuurlijk zal er vast af en toe iemand zijn die denkt: wat een aparte gozers. Maar ja, dat is de Coen en Sander show.”

Giel Beelen werd ook met mooie beloftes in huis gehaald bij Talpa Radio, maar moest zich overgeven aan de grillen van de radiobaasjes toen hij slechte luistercijfers bleef scoren op Radio Veronica.

Op een gegeven moment moest hij zelfs inhoudelijke keuzes voorleggen aan de directie. De druppel voor Giel was toen de band Elbow wilde komen optreden, maar Talpa daar een stokje voor stak.

Foto: Radio 538
20 Reacties op “Coen en Sander reageren op slechte imago Talpa Radio”


 1. Detox

  Je zal zo’n baas als John de Mol boven je hebben. Dat zou je toch gillend wegrennen.
  Behalve als je expliciet in je contract hebt mogen opnemen dat je een beetje vrijheid wil. lol

 2. Gerda

  Deze tirannieke manier wordt toegegeven..
  en dan nog twijfelen aan andere wurgcontracten?..

 3. Kim Jong-uno

  Wij in Noord Korea zijn niet gediend van zulke besmeuringen als vergelijken met John de Mol’s Talpa. Zelfs Wij zijn bang van John als we teveel naar zn radio luisteren.

 4. Ome Cor

  Als Veronica Inside en de Champions League naar RTL verkassen, kunnen ze wat mij betreft baggerbedrijf Talpa opdoeken.
  Hoeft Sjon niet meer boos te worden en mogen al die B- en C-sterren op zoek naar echt werk. Een paar flinke tandjes terug schakelen qua salaris, bv de zorg in.

 5. Thea van der Goot

  Puberradio met flauwe grappen en Coen begint steeds meer op zijn achternaam te lijken – oh wat onaardig – het was een woordgrapje jongens cabaret.

 6. Ron

  Deze twee overjarige gasten zijn hun doelgroep totaal ontgroeid. Snap niet dat die nog steeds daar zitten. Ze zouden eigenlijk naar Veronica moeten.

 7. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  In 2007 voor het laatst naar geluisterd en toen al kinderachtiger dan Studio 100. Is blijkbaar nog steeds zo.

 8. Dies Groot

  Rob Goossens??

  Fake telegraf en Boulevard. Ook RTL

 9. Luister

  Stelletje onvolwassen, kinderachtige, flauwe kerels, die Coen en Sander.

 10. Hermann Boring

  Twee onvolwassen blaaskaken die precies zeggen wat hun baasje wilt.

 11. Nancy

  Ik heb toch echt wel gehoord dat de ‘burn-out’ van Coen toch vooral door inhoudelijke bemoeienis kwam

 12. Berry

  Gossie moest die engerd van een Goossens weer even zo nodig talpa bashen? Wat een ontzettende triestheid is dit toch en de enige media outlet (“”””””) die hem serieus nemen is Mediacourant.

 13. Feitje

  Ook zo uitgemolken format… Tijd voor wat nieuws?

 14. Retemb

  Talpa is best radio quality in europe. Much greatest prestations and very less concurrention from other radio

  Talpa the best

 15. Jan de 💩

  @Redactie , volgens mij is dat een foto van Jos B. en Emile Ratelband .

 16. Bart

  538 heeft geen clausule op wat ze wel en niet mogen draaien. Dat heeft Veronica wel. Dit komt niet door Talpa maar door de overheid die dit zo heeft bepaald met de verdeling van de FM frequenties. Daarnaast is 538 natuurlijk een parade paardje van Talpa en Veronica niet. Daarom was het vanaf het begin al een slecht idee van Giel om naar Veronica te gaan. Hij had echter weinig keus want niemand wilde hem verder hebben. Eigenlijk nu nog steeds niet daarom nam zijn oude clubje hem maar weer terug. Was toch wel zielig geweest anders. Voor Radio 2 was en is hij totaal niet nodig.

 17. Marry Hens

  John heeft groot gelijk! Minder lullen, meer goede muziek. Dat is toch niet zo moeilijk. Zelfs een DJ moet dat snappen. Aan het werk!

 18. Joop de viroloog

  al die ongein, je bent toch een muziekzender?
  doe je ding, roep om wat je draait, weer en verkeer en hoppa verder

 19. MolTalk

  Die Coen zat eerst jaar thuis vanwege een zogenaamde burnout, nu weer vanwege corona, je kunt hem die bolle plofkop niet kwalijk nemen. Grapje, mensen, moet kunnen!

 20. oja

  ‘Wij horen ook die verhalen dat John de Mol naar de studio belt als hij een plaat hoort die hem niet bevalt.’, nee hij appt… of stuurt iemand anders. Van alles wat ik weet, kan het antwoord gewoon niet kloppen. Zelfs bij VI is er een grens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.