Giel Beelen wilde weg bij Talpa na conflict met directie

Nu Giel Beelen is overgestapt van Radio Veronica naar NPO Radio 2, onthult de radio-dj wat de druppel is die de emmer deed overlopen. Hij had een conflict met de directie van Talpa Radio. Dat vertelt hij aan BNNVARA, nu weer zijn werkgever. Drie jaar geleden werd Giel naar Radio Veronica gehaald om de zender het oude 3FM-gevoel te geven, maar dat pakte allemaal niet zo lekker uit. Er kwamen ‘brand manager’ met powerpointpresentaties en die wijzigden het format van de zender.

Daar kon Giel in principe mee leven, maar hij liep tegen een enorm nadeel aan: hij mocht niet langer naar eigen inzicht bandjes uitnodigen voor zijn show. Dat moest voortaan in overleg met de top.

Vreselijk, vond Giel dat. “Ik dacht: fucking hell gasten, jullie vragen mij toch?! Maar ik wilde er relaxed in staan, dus ik overlegde.

Al snel volgde de druppel die de Talpa-emmer deed overlopen. “Er was een geval, dat was echt een breekpunt. Elbow kwam naar Nederland, die band wilde bij mij spelen. Elbow. Ik had al bijna ‘ja’ gezegd, maar voor de vorm checkte ik het. En Elbow werd afgekeurd, omdat de muziek van de band niet meer bij Veronica paste.

Zo wil Giel geen radiomaken. “Ik kon eigenlijk best wel begrip opbrengen voor dat besluit, maar ik dacht toen ook: fuck, dan moet ik hier gewoon niet zitten. Dat was voor mij het breekpunt.

Hij vroeg Talpa om zijn contract te ontbinden. “Ik heb bijna gesmeekt, toen ik eenmaal het inzicht had.

Toen de coronacrisis uitbrak, gaf Talpa hem de kans om te vertrekken. “Ik dacht: wat is er nu voor mij? Ik zou online verder kunnen gaan met mijn podcast Kukuru, maar daarmee zou ik op dat crisismoment mijn huur zéker niet kunnen betalen.

Gelukkig kwam BNNVARA om de hoek kijken en nu is hij elke nacht van 4.00 tot 6.00 uur te horen op NPO Radio 2. “In de middag heb je hogere aantallen, maar dan is radio toch meer behang. Dit tijdstip vind ik juist top.

Foto: Radio Veronica

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen