Ook Youp van ’t Hek vindt dat NOS beetje overdrijft

Geplaatst op zo 18 okt 2020 om 13:00

Cabaretier Youp van ’t Hek vindt net als Marianne Zwagerman dat de NOS een beetje overdrijft over de ‘bedreigingen’ waarmee de omroep te maken krijgt. Dat laat hij weten in zijn column in NRC Handelsblad. De NOS pakte deze week groot uit met het nieuws dat ze ‘na aanhoudende bedreigingen’ de logo’s van zijn satellietwagens afhaalt. Er is niets iets heel ergs gebeurd, maar: “Het gaat niet alleen om wat feitelijk gebeurt, maar ook om de angst dat je wat overkomt of wordt aangedaan.

De baas van de NOS zat deze week in de talkshow Op1 en op sociale media krijgen NOS-journalisten massaal steunbetuigingen van andere journalisten en politici. Zij zetten dan een O’tje in hun profielnaam neer.

Marianne vindt dat de NOS een beetje de dramaqueen aan het uithangen is en daar is Youp het wel een beetje mee eens. “De NOS heeft zijn logo’s van de wagens gehaald omdat de medewerkers voortdurend lastiggevallen worden. Dat is verontrustend. Zeer verontrustend zelfs. Maar om dan meteen een #jesuisnos het internet op te gooien heeft ook iets intens treurigs.

Die hashtag ontstond donderdag op Twitter, legt Youp uit in zijn column. “Dat is toch echt een belediging van de slachtoffers van Charlie Hebdo.”

Daar werden twaalf mensen vermoord. Hier hoort een reporter dat-ie een eikel is. Nou en? Misschien is-ie dat ook wel? Ik protesteer tegen de hashtag #jesuisnos. Maar ik doe dat met woorden. Stelletje kinderverkrachters!

Foto: NPO
45 Reacties op “Ook Youp van ’t Hek vindt dat NOS beetje overdrijft”


 1. Corry Jankbal

  En durft de NOS ook te vertellen van wie die dreigingen afkomstig zijn? Of houden ze dat ook weer onder de pet?

 2. Dies Groot

  Extreem rechts remt hard op de snelweg als een NOS bus aankomt.

  Levensgevaarlijk die extreem rechtse Baudet aanhang!

 3. Karbonade

  NOS medewerkers beginnen al te rillen van angst als ze hun veilige haven het Mediapark moeten verlaten.
  Word je opeens geconfronteerd met de grote boze mensenwereld.
  Dat is niet de bedoeling als verslaggever.

 4. G.ossip

  Ik verwacht trouwens van Youp een mooi staaltje werk over de vakantie van het koningshuis in zijn column,en hoe Rutte de boel weer probeert recht te lullen.

 5. Zomaar

  2 met een mening, maar er zelf nog nooit getuige van zijn geweest in 1 van die situaties.
  Dat mag je verwachten van die extreemrechtse Zwagerman, maar bij Joep liggen er nog een paar vergeten dichtgeslibde aderen onder zijn kale pan.

 6. Richard

  @Dolle Dries: Leuterfantje

 7. Richard

  De NOS heeft geen journalisten. Alleen activisten met een linkse mening.

 8. ZeerNetteDame

  Pas op!!!! De overheid wil ons controleren en daarom leggen ze de economie helemaal plat. We moeten geïnjecteerd worden met moederkoek van Melinda Gates zodat Bill Gates ons kan volgen met een chip!!!!! Mondkapjes zijn trouwens niet goed voor je, want je ademt je eigen bacteriën in en dat werkt als chloroform!!! Zeker voor alcoholisten, die hier ook veel reageren!!! Die krijgen er ook cholera door door de X & Y-vorming van chromosomen in ademdeeltjes!!!!!
  Graag een spuitje voor al die gekkies die bovenstaande echt geloven.

 9. ZeerNetSpuitje

  ZeerNetteDame
  zo 18 okt 2020 om 14:45

  Jij geloof echt in die onzin hè, anders zou je er niet over beginnen. Dus voor jou ligt er ook een spuitje klaar.

 10. Momo

  @ZeerOnnetteDame

  Liever een spuitje voor trollen zoals jij die namens de overheid onzin verspreiden.

 11. Feder

  Bedreigen, lastig vallen en het werk onmogelijk maken dat doe je gewoon niet. Maar de NOS (en veel andere media) roepen deze woede wel over zich af. Door het nieuws voornamelijk vanuit een linkse invalshoek te benaderen en te belichten wek je weerzin bij mensen die vinden dat een andere invalshoek onvoldoende aan bod komt.

  Iedere linkse activist of groepering krijgt in de media een breed podium. Dagelijks zijn er items waarin journalisten zich afvragen waarom het hier of daar zo wit is (ze bedoelen blank), waarom allochtonen het zo zwaar hebben, of je nog wel vrouw mag zijn, hoeveel wij nu nog profiteren van de slavernij, en al dat soort niet zo heel belangrijke onderwerpen. Onderwerpen waarin nogal vaak de conclusie wordt getrokken dat de blanke man bevoordeeld is, dat dat niet goed is, en dat hier echt wat aan moet gebeuren.

  Terwijl journalisten veel tijd kwijt zijn aan dat soort niet zo heel belangrijke onderwerpen, zouden ze ook dagelijks uitvoerig kunnen stilstaan bij onder meer
  [1] waarom allochtonen relatief vaak crimineel zijn
  [2] de ontwrichtende gevolgen van migratie van jonge mensen uit Oost-Europa naar het westen, waardoor daar vooral ouderen en minder getalenteerden achterblijven,
  [3] de verloedering van woongebieden door de komst van allochtonen,
  [4] de groeiende invloed van de islam in het westen,
  [5] de enorme risico’s van de Euro doordat landen met een heel andere cultuur (en uitgavenpatroon) totaal niet bij elkaar passen,
  [6] de overbevolking van Nederland en de gevolgen daarvan voor het milieu
  [7] de achteruitgang van het onderwijs doordat allochtonen veel extra aandacht nodig hebben
  [8] de explosie van huizenprijzen en huren, doordat de vraag naar woningen dankzij immigratie (1 miljoen in 10 jaar) enorm toeneemt
  [9] de superieure samenlevingen, met name in West-Europa, die door blanken zijn ontwikkeld. Samenlevingen waar het, vergeleken met landen in Afrika, Azië, Zuid-Amerika, prettig wonen is. Met relatief veel vrijheid, welvaart, gelijkheid, veiligheid, enz enz. Maar blijft dat zo, als Europa veel mensen toelaat uit Afrika en het Midden-Oosten?

  Zo zijn er nog veel meer onderwerpen waar journalisten dagelijks hun journaals, actualiteitenrubrieken en talkshows mee zouden kunnen vullen. Onderwerpen die er veel meer toe doen dan ‘ik ben transgender, naar welke wc moet ik nu?’ of ‘hoeveel compensatie moeten wij geven aan nabestaanden van slaven, omdat wij eeuwen geleden iets deden wat, zoals we er nu naar kijken, niet goed was?’.

  Maar de onderwerpen die er echt toe doen, die vinden journalisten eng. Ze kiezen veel liever onderwerpen waar ze persoonlijk meer gevoel mee hebben. Onderwerpen die leven bij hen zelf en bij hun linkse vriendjes. Waarmee ze kunnen laten zien dat ze die ‘enorme misstanden’ vreselijk vinden, maar dat ze zelf wél deugen.

  Zoals ik al schreef; de huidige werkwijze van veel journalisten geeft niemand het recht om journalisten lastig te vallen. Maar als het journaille niet bijdraait en niet uit die linkse bubbel komt, denk ik dat het ‘verzet’ tegen journalisten nog lang niet voorbij is en nog vervelender vormen gaat aannemen. Hopelijk komt het niet zo ver, en blijft het bij geweldloos verzet.

 12. Ettertje

  Feder, zou je je reactie nog een keer kunnen herhalen, maar nu iets uitgebreider?

  Alvast bedankt!

 13. mjam

  Goede reactie Feder, grootste deel mee eens.

 14. robert

  Als je Youp quote moet je het wel goed doen. Nu suggereert het citaat dat Youp de NOS of Charliehebdo voor kinderverkrachters aan ziet, terwijl dat op iets totaal anders betrekking heeft.

 15. Nos framet kritiek als terrorisme

  De criminele NOS is reeds begonnen met het framen van critici als terroristen.
  Een groep van duizenden mensen van allerlei pluimage wordt vastgepind op een paar idiote geweldplegers.
  Wie garandeert mij dat het niet de NOS zelf is, die deze mensen heeft ingehuurd, zodat daarna iedere criticus van het overheidsbeleid monddood (of erger) gemaakt kan worden.
  Wie zo framet als de NOS is tot alles in staat.

 16. Lies

  Dit is de ruggengraat van de NOS journalisten? Ik zou zeggen, zet dat logo er nog groter op. Buigen voor dit soort lui? Sterker nog, juist uitzenden. Met camera vastleggen, niet terug deinzen. Mijn god zeg. Ze durven de Schilderswijk niet meer in, met hun NOS busje.
  Stan Storimans. Google maar eens.

 17. Lariekoek

  @Feder
  De superieure samenlevingen zijn gebouwd op rijkdommen van andere werelddelen. Blanken gaven de Indianen spiegels en kraaltjes in ruil voor goud. Nu nog wordt er diamant, koper, goud enz. uit Afrika gehaald en de Afrikanen krijgen nog geen 5% van de waarde. De IPhone wordt gemaakt met een stof die alleen in Siërra Leone te vinden is. Kinderen van 5 jaar werken in de mijnen samen met de ouders en ze krijgen per dag 2 dollar. Wat kost een IPhone? Android televisies worden met datzelfde stof gemaakt.

 18. Weg Ermee

  Wij zijn inmiddels al meer dan 30 jaar gewend dat de NOS strooit met fake news….

 19. Youp

  Goede reactie Feder en tot m´n spijt moet ik zeggen dat je met jouw lijst pas een klein gedeelte van de narigheid aanstipt waar de activisten van het staatsjournaal het nooit over hebben.
  NOS is overigens helaas niet de enige, de grote Nederlandse (lees Belgische) kranten en RTL zijn geen haar beter.

 20. jan

  Geeft aan wat een achterlijk land zijn

 21. ano@niem.nl

  De NOS bericht altijd heel eenzijdig. Als het nu om Trump gaat of over rechtste leiders, over CO2 of nu over Corona. Er zit geen enkele kritische noot bij.
  Men is veelal links georiënteerd. Een ondervraging in een schoolklas: hoe opvallen altijd iemand dit getint is etc etc.

 22. Biery Twalet

  Het wordt hier steeds meer een dependance van Breitbart

 23. Pander

  De NOS doet gewoon haar naam eer aan, Nederlandse Onrust Stichting.
  Iedere vorm van objectiviteit is hen vreemd, of het nu gaat om het NOS Journaal, Nieuwsuur of welk NOS programma ook, gewoon lekker links lullen en rechts je zakken vullen.
  Wanneer je wilt weten wat de massa wil, moet je echt NOS kijken. De inhoud van de programma’s is afgestemd op wat de massa wil. Kijk naar de gemiddelde kwaliteit van de NOS en constateer dat het overgrote deel van “onze” samenleving zelf niet wenst na te denken, hetzelfde geldt voor onze commerciële omroepen.
  Geef het volk brood en spelen, NOS, opium voor het volk.
  Over kwaliteit kun je van mening verschillen, gelukkig mag dat nog in enige mate in dit land, echter bij gebrek aan kwaliteit valt er weinig van mening te verschillen.
  NOS, het schoolvoorbeeld van de teloorgang van objectieve berichtgeving.

 24. anoniem

  Het is best ironisch dat een steeds meer verrechtsende staatsomroep, nu bedreigd wordt omdat ze te links zouden zijn…

 25. MEDIA = VIRUS

  Ze hebben alle redenen om te vrezen voor het manipuleren van mensen.
  Het is afgelopen met jullie.

 26. Echt links

  Ruim tachtig procent van de Nederlanders is tegen de vakantie van de koning in Griekenland. De NOS vraagt vier burgers in het land wat zij ervan vinden. De helft vond het het wel acceptabel. De reactie van de presentatrice: De meningen zijn duidelijk verdeeld in Nederland.
  Het kortzichtige, neplinkse, racistische, koningsgezinde NOSniveau in een notendop

 27. Ria

  Feder top dit moet de krant in ! Opsturen graag

 28. Joop

  @Feder

  Heel goed stuk, klopt in zijn geheel

  en het jeugdjournaal waarin de kindertjes worden geïndoctrineerd omtrent het schandelijk asielbeleid, die jouw vriendjes afpakken.

 29. Tonny p

  Wat is het commentaar toch weer geweldig …zelf nog nooit in een bedreigende situatie gezeten,maar wel deze onzin stuwen..stelletje sukkels.

 30. Ria Doesburg

  @FEDER Ik had het niet beter kunnen verwoorden! Helemaal mee eens!

  De NOS huilt tranen met tuiten maar zoekt niet van dit probleem bij zichzelf! Zij wanen zich als de enige juiste informatiebron. Maar als je kijkt naar Nieuws-uur, Op1 etc. en luistert naar NPOradio1 is het vrijwel Trump-bashen (en nooit toegeven dat de beste man ook heel veel goeds heeft gedaan), PVV / Wilders de grond inboren, FvD in kwaad daglicht stellen en nooit toegeven dat de instroom van zgn. vluchtelingen ons land naar de klote helpt. Wegkijken van het nieuws wat niet in hun straatje past. En dan vinden ze het gek dat de oer-Hollander hier iets van gaat vinden en het niet meer pikt!
  Alle ruimte voor een Akwasie, gelul over slavernij-verleden waar de huidige Nederlander niets mee heeft of iets aan kan doen… (ze willen alleen maar GELD als genoegdoening enz.) LBHT figuren alle ruimte geven (KRO-NCRV) en het liefst willen dat we allemaal zo worden … en bla-bla.

  Wanneer een Baudet, Wilders enz. in een talkshow verschijnen/zouden verschijnen worden ze alleen maar afgekapt en krijgen/zouden nooit de tijd krijgen om standpunten volledige uit de doeken te doen. Dus….komt een Wilders gewoon niet!

  Op NPOradio1 zegt men “Het nieuws van alle kanten” maar vergeet erbij te zeggen dat het “Nieuws is van alleen wat wij (NPO) goed vinden”.

 31. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Hahahaha man oh man….

  Wat Feder typt op
  zo 18 okt 2020 om 15:45

  Is gewoon standaart neo-naz i gebrabbel omhult in een mild en psuedo politiek jasje zodat de verstandelijk minder bedeelde erin trappen; dit soort tekstjes ben ik al wel 100duizend keer tegengekomen op internet. GAAAAAPPP!

  Je kan je antwoorden op je infantiele kinderlijke vragen gewoon vinden in de sociale-wetenschappen en geschiedenis boeken. Maarja dat zal ook allemaal wel weer te links zijn, je wilt gewoon horen dat het de schuld is van een schaduw regering die beinvloed is door Kalergi en samenspant tegen de, voornamelijk blanke, bevolking…

  Doeiii!!

 32. Zalmneusje

  @ Suckerpunch
  Hoe frappant en voorspelbaar. Beginnen te schelden met neo-nazi, zonder nu eens inhoudelijk te onderbouwen wat er niet klopt aan wat iemand zegt. Zo kennen we links weer!

 33. Suckerpunch, de enige en de ekte

  Ik heb toch al gezegd waar je je antwoorden kan vinden; ga het niet uittypen omdat een of andere anonieme no-no dat eist op internet; heb wel iets beters te doen!

 34. 🗣wordt vast verwijderd...

  Niemand van de reageerders haalt Zwarte Piet, en hoe de NOS daar over denkt, erbij….

 35. MP

  Feder, begin eens met het lezen van een echte krant!

 36. JoopH

  Neem Youp niet serieus! Deze zg linkse cabaretier scharrelt lekker bij bij de rechtse NRC.
  En wat leuteren jullie over linkse journalistiek? AVRO rechts, TROS rechts,PowNed rechts, Wakker Nederland Telegraaf dus superrechts.BNN/VARA beetje linkse, VPRO links, NOS neutraal en alle commerciële zenders rechts.en wat RTL 4 betreft: een groot deel van je inleg (zoals Postcode loterij)wordt gebruikt om RTL programma’s te financieren terwijl jij misschien dacht dat het allemaal naar die arme landen gaat. Trap er niet langer in!

 37. Echt links

  Sucker…@
  Wat maak jij veel taalfouten. Geen wonder dat domheid en het neplinkse gedachtengoed vaak samengaat.

 38. Westdeck

  @feder goed verwoord.

 39. Willie

  Feder en zijn handlangers zijn het verleden vergeten maar ja het is dan ook 75 jaar geleden. Dus maar weer een bruine partij oprichten. Nederland is wel gezegend met dat schorem.

 40. Jeanet Overweg

  Nog 1 laatste keertje dan, ik heb Joep dit ook al persoonlijk laten weten. Hij moet zich diep schamen!!!!
  Het is ronduit walgelijk en dieptreurig dat hij alle mensen die oprecht bezorgd zijn over het beleid, over 1 kam scheert door hen allemaal weg te zetten als kinderverkrachters!
  Dat is ‘verketteren’, dat deden ze in de Middeleeuwen ook.

  Het draait hier om mensen die wanhopig zijn door de absurde maatregelen. Beleid dat in geen enkele verhouding staat en een wereldwijde angst psychose en onnoemelijk veel schade en menselijk leed teweeg heeft gebracht. Leed dat nog niet is te overzien!
  Onze vrijheid is ons al afgenomen!

  Beseft hij wel wat de impact van zijn woorden zijn voor de criticasters van het beleid en wat zij elke dag moeten doormaken? Het is toch niet te bevatten dat je dierbaren afstand van je nemen alleen omdat je twijfelt over het beleid en vragen stelt?

  ‘De volgers’ hebben ‘het recht’ aan hun kant en kunnen hun gang gaan. Mensen uitsluiten en vervolgen als ze zich niet aan de opgelegde regels houden.
  Gewoon je bek houden, zegt onze MP

 41. Roderik

  @ Jeanet Overweg, huilebalk!

 42. Matthijs Zelf.

  Jeanet Overweg, Waar heb je het over.

 43. Matthijs Zelf.

  Familie van Janet Ossebaard?

 44. ano@niem.nl

  Zwarte piet wordt grijze piet, maar zelfs dan heeft die godverdomde NOS weer iets gevonden waarom dat ook niet kan! Ze moeten en zullen hun eigen poepgekleurde roetveegpiet er door drukken.

 45. Veldmuis

  @Feder

  Je bent een idioot met je domme tegenstrijdige gelul. Lees je 1e zin en daarna de 2e. Hypocriet stuk onbenul!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.