Ook Youp van ’t Hek vindt dat NOS beetje overdrijft

Cabaretier Youp van ’t Hek vindt net als Marianne Zwagerman dat de NOS een beetje overdrijft over de ‘bedreigingen’ waarmee de omroep te maken krijgt. Dat laat hij weten in zijn column in NRC Handelsblad. De NOS pakte deze week groot uit met het nieuws dat ze ‘na aanhoudende bedreigingen’ de logo’s van zijn satellietwagens afhaalt. Er is niets iets heel ergs gebeurd, maar: “Het gaat niet alleen om wat feitelijk gebeurt, maar ook om de angst dat je wat overkomt of wordt aangedaan.

De baas van de NOS zat deze week in de talkshow Op1 en op sociale media krijgen NOS-journalisten massaal steunbetuigingen van andere journalisten en politici. Zij zetten dan een O’tje in hun profielnaam neer.

Marianne vindt dat de NOS een beetje de dramaqueen aan het uithangen is en daar is Youp het wel een beetje mee eens. “De NOS heeft zijn logo’s van de wagens gehaald omdat de medewerkers voortdurend lastiggevallen worden. Dat is verontrustend. Zeer verontrustend zelfs. Maar om dan meteen een #jesuisnos het internet op te gooien heeft ook iets intens treurigs.

Die hashtag ontstond donderdag op Twitter, legt Youp uit in zijn column. “Dat is toch echt een belediging van de slachtoffers van Charlie Hebdo.”

Daar werden twaalf mensen vermoord. Hier hoort een reporter dat-ie een eikel is. Nou en? Misschien is-ie dat ook wel? Ik protesteer tegen de hashtag #jesuisnos. Maar ik doe dat met woorden. Stelletje kinderverkrachters!

Foto: NPO

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen