Bezuiniging: RTL 4 naar één programma op prime time

RTL 4 gaat een aantal van zijn prime-time-titels uitrekken van één tot anderhalf uur. Daardoor zal het vlaggenschip van RTL op veel avonden nog maar één programma uitzenden op prime time. Dat heeft de zender vandaag laten weten. Nu de talkshow van Eva Jinek is vervroegd van 22.30 uur naar 22.00 uur, ziet RTL ruimte voor deze kostenbesparing. Op dit moment worden om 22.00 uur nog programma’s van een halfuur op zender gebracht, maar dat verandert verderop in het tv-seizoen.

Tv-baas Peter van der Vorst denkt dat het een prima maatregel is. “Corona heeft ons heel wat hoofdbrekens opgeleverd, maar het heeft er ook toe geleid dat we een aantal ideeën versneld hebben kunnen uitvoeren. Eerder starten met BEAU en Jinek bijvoorbeeld.”

Als voornaamste reden noemt RTL dat ze meer rekening wil houden met de nachtrust van tv-kijkend Nederland. “Veel van onze kijkers moeten de volgende dag weer vroeg op en dan is 22.00 uur een mooie tijd om de dag in een prettige sfeer af te sluiten met de hoofdrolspelers uit het nieuws.”

Stiekem gaat het natuurlijk om de centen. “Bijkomend voordeel van de vroegere starttijd is dat een aantal succesvolle programma’s, zoals Het Perfecte Plaatje, Kopen Zonder Kijken en Married at First Sight langer kan worden. Daarmee doen we veel fans een plezier, het is economisch aantrekkelijk én het geeft ons meer ruimte voor het menselijke verhaal en verdieping.

Dat betekent dat titels als Het Perfecte Plaatje van één naar anderhalf uur gaan en dus zullen duren van 20.30 tot 22.00 uur, als Jinek begint. Er blijft op een aantal uitzendavonden ook ruimte voor halfuurs-programma’s.

Vanaf eind oktober zal op vier van de zeven avonden slechts één programma worden uitgezonden op prime time, namelijk Kopen Zonder Kijken op maandag, Het Perfecte Plaatje op dinsdag, I Can See Your Voice met Carlo Boszhard op donderdag en The Masked Singer op vrijdag.

Lees ook: RTL met seizoenspresentatie: alle plannen op een rij (vorige bericht)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen