06-nummers Eva Jinek en Nikkie Plessen op straat

De 06-nummers van heel veel bekende Nederlanders, waaronder Eva Jinek en Nikkie Plessen, liggen op straat. Ze zijn eenvoudig op te vragen via Lusha, een extensie in de browser Chrome. Dat meldde Shownieuws gisterenavond. Als je met de Lusha-extensie naar LinkedIn surft, kun je eenvoudig het telefoonnummer en het mailadres inzien van de persoon wiens pagina je bezoekt. Er zitten ook enorm veel BN’ers en journalisten op dat sociale medium voor professionele gebruikers.

Shownieuws is er behoorlijk van geschrokken. “Ja, dus privénummers van meerdere BN’ers liggen op straat. Om wie gaat het allemaal?“, vroeg presentatrice Airen Mylene.

Privé-baas Evert Santegoeds: “We hebben vandaag op de redactie zitten kijken van wie je het kunt zien, maar van wie niet eigenlijk! We begonnen met de A natuurlijk en kwamen bij iedereen: van Jan Peter Balkenende tot Eva Jinek tot Wilfred Genee tot Peter R. de Vries, maar ook Patty Brard, Leonie ter Braak, Art Rooijakkers. Je kunt ze allemaal vinden.

Het zijn heel veel mensen, vervolgt Evert. “Dennis Weening ook. Die hebben we ook om commentaar gevraagd. Hij vindt het allemaal maar niks dat je zo makkelijk achter iemands nummer kunt komen.”

Ook het 06-nummer van Evert staat erop. “Dat is het gekke, want ik heb nooit een nummer aan LinkedIn gekoppeld. Ik heb sowieso het bekendste nummer van Nederland geloof ik, want ik heb het nooit veranderd. Ik heb ook geen oud nummer. Het begint ook met 0653 en dan een 1 en dat zijn de oudste nummers die in Nederland zijn uitgegeven.”

Lifestyledeskundige Marije Knevel heeft hetzelfde: “Ik heb mijn nummer ook niet in mijn LinkedIn-profiel, dus ik vraag me af of hoe ze er wél aan komen.”

Collega Olcay Gulsen: “Je laat toch overal je gegevens achter… Ik heb een slimme truc ervoor. Ik gebruik altijd mijn oude nummer, waar ik nog een simkaart van heb. Ik wissel ook vaak mijn telefoonnummer.”

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen