Margriet van der Linden tot en met 2022 bij de NPO

Geplaatst op vr 03 jul 2020 om 18:46

Margriet van der Linden blijft in elk geval tot en met 2022 als presentatrice verbonden aan KRO-NCRV. Dat heeft de omroep, vlak voor de seizoensfinale van M, bekendgemaakt. Sinds het voorjaar van 2018 is M een ‘vaste en van onderscheidende waarde in de vooravond op NPO 1’, aldus de omroep. “En met haar series How to be gay en How to be a man op NPO 2 kijkt ze over de grenzen van identiteit en traditionele rolpatronen. Op dit moment wordt er gewerkt aan een vervolg, How to be a child.

Margriet is een vakvrouw die in haar gesprekken in de studio en in reportages altijd oprecht nieuwsgierig is naar wat iemand beweegt”, aldus Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV.

Hij vervolgt: “Margriet verrast en prikkelt. Haar programma’s bepalen het gesprek bij de koffieautomaat en geven de kijkers nieuwe inzichten als het gaat om diversiteit, identiteit en inclusiviteit. Ik ben er trots op dat ze een van onze gezichten blijft en ik zie uit naar de programma’s die we met haar gaan maken.

Margriet laat weten erg verheugd te zijn. “De afgelopen twee jaar heb ik mooie programma’s mogen maken bij KRO-NCRV. Ik ben trots op al mijn gasten in onze studio van M en op de deelnemers van de series How to be… Ik verheug me zeer op nog meer goede gesprekken, zeker op de vertrouwde plek bij mij aan tafel in M.”

Het nieuwe seizoen van M start op 26 oktober 2020 bij KRO-NCRV op NPO 1.
76 Reacties op “Margriet van der Linden tot en met 2022 bij de NPO”


 1. Robert

  Goed nieuws NPO en kijk al uit naar het najaar.

 2. Ron

  Nieuw seizoen M start op 20 oktober? September begint toch de opvolger van DWDD, zo’n kort seizoen hier van?

 3. Zalmneusje

  Vreselijk dat bijna hysterisch ophemelen van een uiterst eenzijdig, extreemlinks programma waarin alleen BLM en grachtengordeltypes zich herkennen. Ook dat neerbuigende toontje. Alsof de kijker heropgevoed moet worden ofzo.

 4. roevka

  Stop het #linksfascisme!

 5. Fox Mulder

  Leuk voor ‘m. Ik kijk lekker Netflix.

 6. Piet

  Krijgen wij nog meer propaganda haha
  Alvast voor die verkiezingen M alleen maar die linkse kliek en dan moeten wij op hun stemmen, zodat nog meer vrijheden van ons afgepakt worden

 7. Anne

  Ultralinkse mannen- en blankenhatende activiste mag nog twee jaren parasiteren op afgeperst geld van de samenleving.

 8. Kuis

  Ik zal “Peter Kuipers” even verduidelijken, dit bedoelt hij:

  “…Hij vervolgt: “Margriet verrast en prikkelt de linkse kijker. Haar programma’s bepalen het gesprek van de linkse kijker bij
  de koffieautomaat en geven de linkse kijkers nieuwe linkse inzichten als het gaat om linkse diversiteit, linkse identiteit en linkse inclusiviteit. Ik ben er trots op dat ze een van onze linkse gezichten blijft en ik zie uit naar de linkse programma’s die we met haar gaan maken…”

 9. Geronimo

  Na dit bizarre nieuws is er maar een conclusie mogelijk: KRO-NCRV komt te makkelijk aan de centen. Na het wangedrag van afgelopen seizoen was een ontbinding van het contract te verdedigen en wellicht zelfs bedrijfseconomisch noodzakelijk geweest. Voor de rest William Raaf zegt.

 10. Huib

  Diversiteit betekent daar uitsluitend groenlinks en D’66 verhalen verkondigen.

 11. linksehekshalsema

  Ik ben blij voor mijn goede vriendin Margriet. Ze is goed op weg om alle witte mannen in een kwaad daglicht te zetten en aan te merken als racisten en fascisten. De linkse deugers en lghtbhixyz gemeenschap zullen weer de boventoon gaan voeren in haar programma’s.

 12. M.

  Een onvergetelijke dag voor mij en mijn show. M is dé talkshow van Nederland. Niemand is van M af (ook azijnzeiker niet)!

 13. Geronimo

  MC, je laat het me weekend ingaan met een stomp in de maag. Dit is echt bloody sad.

 14. Gondorf

  Nu al de grap van 2020, haha!

 15. Bears’den

  Hier moet echt verandering in komen!
  Stem op FvD!!

  En voor de linkse gekkie hier, als je nog een beetje kan nadenken dan moeten jullie toch ook zien dat het nu oneerlijk verdeelt is aangezien je amper rechts georiënteerde programma’s hebt op de NPO, terwijl heel Nederland, dus ook de rechter flank, er aan mee betaald..

 16. M@rk - Etten-Leur

  Vreselijk! Weer dat irritante en onsympathieke mens op NPO1! Ik ga écht niet kijken!

 17. 123

  Ik vond haar (en M) het afgelopen seizoen erg gegroeid en fijn om naar te kijken, maar dit seizoen lijkt ze wel heel erg stelling te nemen. Dat stoort mij best wel. Maar goed, uiteindelijk bekijk ik toch alleen maar de fragmenten/gesprekken die ik interessant vind, net zoals ik dat deed bij DWDD, Pauw of Jinek (die laatste vóórdat ze overstapte naar RTL; ik kon haar daarna niet meer serieus nemen).

 18. JAN

  MOET NIET GEKKER WORDEN …. RTL schrapt scenes uit Gooise vrouwen 2 dat i v m rac is me discussie

  Waar zijn we in Nederland mee bezig Het vrij vertonen van beeld en geluid wordt aardig aan banden gelegd

  Dit is niet normaal meer!

 19. Ron

  Goed dat ze door mag. Er mag ruimte zijn voor het linkse geluid, welke omroep er ook op dit tijdslot zit. Dit is het linkse tijdslot en ik vind het van een misplaatste verontwaardiging getuige dat sommige hier daar zo moeilijk over doen. DWDD was jaar en dag een links geluid en daar hoorde je nooit iemand over en werd zelfs deels nog omarmd door rechts Nederland.

 20. Kenobi

  I felt a great disturbance in the Force… as if millions of voices suddenly cried out in terror, and were suddenly silenced. I fear something terrible has happened.

 21. Geronimo

  @Ron
  Links is een schreeuwende minderheid. M is een programma voor een linkse schreeuwende niche.

 22. Chelsey

  Van Harte gefeliciteerd Margriet! Onderscheidend ben jij zeker met je programma en je bent ook gegroeid in je rol als “aparte” presentatrice, ik kijk in ieder geval graag naar je talkshow Op1! Dat zwaaien naar de kijker thuis aan het einde van het programma moet je erin houden! Bedenk er een originele vaste slotzin bij. Zoals wijlen Jos Brink elke aflevering van Wedden, dat..? beëindigde met slotzin: “Dag tante Annie!” M is NPO en NPO is Margriet!

 23. Siem

  Helemaal mee eens 123
  In begin kon ik het niet aanzien en laatste tijd toch weer gaan kijken.
  Was een stuk beter dan in het begin, zeker haar houding.
  Ben nu weer afgeknapt na uitzendingen met alleen maar eensgezinden aan tafel.

 24. Flip de Beer

  Gefeliciteerd M!

 25. Willie

  Ik vind het best NPO 1 aanzetten in mijn huis is strafbaar.

 26. Oja

  Wow wat een nieuws. Onzin datzelfde uniek is. Links lullen rechts vullen. M is niks. Beetje interssant doen en menig pushen m heeft afgedaan voor me in afgelopen tijd

 27. NPO is door en door verrot

  Ook u betaalt hier verplicht aan mee.

 28. Captain Caveman

  Een keer geen ‘gast’ uit extreem links Amsterdam zou al een verademing zijn! Kerels die zich bijna huilend moeten excuseren bij die lelijke pot omdat ze ‘man’ zijn’ En iedereen maar driftig ja knikken als madame weer in haar linkse straatje ratelt!

 29. JAN

  Dat is langer dan dat hele RTL. P v d VO mag in zijn handen klappen als RTL dan nog bestaat. De kijkcijfers volgens trendwatchers zullen dan schommelen tussen de 250.000 – 400.000 kijkers. hogere komen ze niet meer, Wel denken vele dat SBS beter uit de verf zal komen en een constante 2e plek inneemt, en de grootste comerciele tv zender gaat worden, IK geloof het zelf nog niet , maar de trendwatchers hadden ook 3 jaar geleden gelijk dat RTL veel kijkers zou verliezen, en veel com tv het loodje zou leggen in de wereld , en dat is ook uitgekomen !

 30. ome H

  Jammer, graag iemand anders in haar plaats, het is soms om te kotsen

 31. Ron

  @Geronimo: ‘niche’ nog wel…oh?

 32. Ome Cor

  Je kunt als omroep(en) de kijker blijven negeren maar vroeg of laat keert de wal het schip. Ze is geen presentatrice, ze is babbelziek, schreeuwt, kijkt als een verschrikte uil, heeft geen humor (overigens iets wat veel vrouwen ontberen), laat mensen niet uitpraten, kijkt vaak verlekkerd naar ‘meisjes’ aan tafel, heeft geen warmte of charisma en tsja, ze ziet er gewoon niet uit. Het is vis noch vlees.
  Verder is het decor uitermate beroerd.

 33. pastoor Justus uit Schin op Geul

  Hallo broeders, zusters, heidenen en de zedeloze . Wij in het klooste hebben natuurlijk ook die M gezien , en wij woden zo g**l van dat wijf, en na afloop m=str-beren wij gemoedeleijk met zn allen onder elkaar! wij willen haar ook uitnodigen om naar het klooster te komen voor een maand, om eens lekker onze palen te bewerken en de kloosterlingen willen ook heel graag in haar snede
  oh wat een lekker wijf is die M Als ze van de kloosterlingen een lekkere beurt heeft gehad, is ze gelijk genezen!

 34. Huismaker

  Dus de komende jaren dagelijks:
  Die-Trump
  Die-Wilders
  Die-Baudet
  Allemaal van mijn belastinggeld.

 35. Woke destroyer

  Ook RTL schijt peuken voor de schreeuwende minderheid. De huilnegors bereiden een staatgreep voor met behulp van linkse moslimknuffelaars. Die overigens als eerste over de kling gejaagd zullen worden.

 36. johan

  boeie kijk toch niet

 37. Biff

  ‘Het gaat volgens RTL om in totaal acht fragmenten. Die draaien voornamelijk om het personage Komo, dat afkomstig is uit Burkina Faso.’

  Her is ook eigenlijk niet netjes om je excuusneger naar een vuilniszakkenmerk te vernoemen.

 38. Trudy

  Heb het al vaak opnieuw geprobeerd te kijken, maar elke keer zap ik weg..
  Haar hele houding en manier van presenteren/interviewen vind ik vreselijk.

 39. M.

  @Huismaker

  Je noemt met die 3 ook wel een stelletje engnekken op…

 40. Kritisch Avrolid

  Margriet is een zuur linkse dram pot. Bij de koffie automaat heeft niemand het over haar. Alleen de lesbische D66 stemmer, die in de veilige grachtengordel woont is enthousiast over haar.

 41. Kritisch Avrolid

  Is die Peter Kuipers is een echte man of heeft zijn vrouw zijn testikels thuis op sterk water staan in een jam potje

 42. Kritisch Avrolid

  Ik ben verre van rechts, maar die drammende kut moet van tv.

 43. Anti-racistje

  Mijn God. Nog twee jaar lang racistische prietpraat van relatief bruine medelanders die gemiddeld vijf keer modaal met flauwekul binnenharken en dan zeggen dat zo gediscrimineerd worden. Plus een kwijlende nitwit die geen enkele objectieve vraag, laat staan kritische vraag durft te stellen. Want anders wordt zo ’n Akwasitype boos en word je als presentator voor racist uitgemaakt.
  De KRO en NCRV zijn totaal vervreemd van hun achterban. Ze hebben zichzelf wel erg ver verwijderd van hun identiteit. How to be a ‘hypocriet’, zou een mooi programma zijn en dan opdoeken die handel.

 44. edwin

  Wat een ellende! dat zón omroep dat zelf niet inziet dat dit niks is. weer een zender om over te slaan. blijft weinig over.

 45. snoezigkleinhertje

  Geef al die grachtengordelhuizen maar aan die graaipiet van een Akwasi en zijn trawanten dan komen de huidige bewoners eindelijk eens in de realiteit terecht.

 46. Zomaar

  Het AD.

  Renze Klamer en Fidan Ekiz presentatieduo van ‘het nieuwe DWDD’

 47. Jan

  Bij deze zeg ik mij abbo op bij NCRV. Maandag bel ik.

 48. Anneke

  Ik vind M ( Margriet) niet gewoon , ze doet het
  Anders,dan anderen. Kijk , luister naar haar.
  Fijn dat ze zeker tot 2022 op NPO1 zit.
  Mooie variaties die eruit springen .

 49. LLRV

  Was te verwachten. Wel heel slecht nieuws, dit time slot is dus voor pur linkse propaganda en het nog verder polariseren van NL. Ik zou willen zeggen “helder” maar dan moet ik overgeven.

 50. Meer kijkers dan Beau. Dus HEEL logisch

  Gefeliciteerd!

 51. Iemand

  Gelukkig zit er een knop op de tv. Dit mens is een griezel.

 52. Piet Pannelap

  Die baggershow van deze praatp0t moeten ze geen M meer noemen maar M.oslim. Dan is vooraf duidelijker dat je er niet naar hoeft te zappen.

 53. Bart

  Beau spreekt met mischa blok
  Die zegt veel last te hebben van allotochen
  Beau stelt dat komt omdat wij hen kut-marokken
  noemen
  Vervolgens zegt Onze Joling niets
  Terwijl als Queer weet dat dat het ook uit de hoek van de samenleving komt
  2 DJ ’s die het beter weten wordt niet gevraagd

  Komplimenten Beau!

  Zo stel je dat thema niet op de agenda!

 54. M.

  Een ongelooflijke kutdag voor mij en mijn show. M is zo niet dé talkshow van Nederland. Niemand komt van M af (ook azijnzeiker niet) en dat is echt kut.

 55. azijnzeiker

  En M komt niet van mij af, M huilt emmers vol.

 56. Teuntje

  Gat verdamme zien we die rotkop nog langer ik kijk niet meer naar die linkse trut

 57. Coby, Tel Aviv

  Ik steun M. ook in de strijd tegen het Europees en Arabisch nationalisme. Hulde aan Margriet van der Linden in haar verzet tegen de arabier en Europeaan.

 58. Bram

  Waar is AVROTROS eigenlijk gebleven in het publieke bestel? De vraag is niet waarom linksige omroepjes linkse programmaatjes maken, maar waarom je van de rest niks hoort of ziet.

 59. Harry

  Correctie:

  Margriet is een vakjesvrouw.

 60. Jaap Aap

  Fijn zeg, die fascistische linkse pot. Gelukkig sla ik haar over, net als het gros van ons landje.

 61. Apfelflapf

  Volgens mij is die Margriet een seriemoordenaar .

 62. Leo knots

  Jammer gaat wel weer belastinggeld kosten. En dat alleen voor linkse propaganda…..

 63. 123

  Ik denk dat ze, tussen nu en het volgende seizoen, wel gaan nadenken over hoe ze de show anders kunnen maken.
  Eerlijk is eerlijk: ze heeft torenhoge kijkcijfers gehad, maar dat was vanwege persconferenties. Ze zal het straks weer in haar eentje moeten zien te redden. Een divers gezelschap, van allerlei pluimage, is welkom. En dat deed ze in het tweede seizoen erg goed. Kortom: terug naar seizoen 2, en vandaar uit verder ontwikkelen. Niet meer meelopen met de waan van de dag, maar die juist bespreken, al dan niet kritisch. Als M dat doet, dan kan het nog jaren op de buis zijn.

 64. Petrick

  M = Manwijf-pot

 65. Dr. Bibber

  Nou nou nou! Boosmensen, dat mag wel een tandje minder hoor. Chear up!

 66. Bart

  Een zeer slechte zaak. Los van het geluid wat er word uitgedragen is het gewoon een slecht programma met een presentatrice die niet meer geschikt is voor een dagelijkse talkshow. Laat staan überhaupt voor een talkshow.

 67. David

  2022.
  Hoe kunnen dit ons aandoen.

 68. Erwin

  Ze mag blijven want ze deugt goed genoeg in de ogen van de NPO.

 69. A.M.

  Leuk nieuws, Margriet is echt een vakvrouw, ondanks al die negatieve reacties hier. Kijk graag naar haar!

 70. Wilfred Genee

  M staat voor Misselijkmakend

 71. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  Fijn, hou van haar gebalanceerde, neutrale insteek zonder grachtengordelsausje.

 72. Trudy

  @A.M.: mongooltje.

 73. Peter Selie

  Goed idee met een andere redactie en andere presentatie met letter M dan hoeft de naam niet worden aangepast dan gaat het een succes worden.

 74. Jaap

  Margriet is een vakvrouw aldus de directeur, laat me niet lachen.

 75. De enige echte De enige echte Jaap Aap

  Jammer!!

 76. mcp

  Shula Rijxman Riefenstahl.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.