Giel Beelen naar NPO Radio 2, krijgt baggertijdslot

Giel Beelen vertrekt alsnog bij Radio Veronica, ondanks dat de zender hem een nieuw contract aanbood. Hij gaat aan de slag bij NPO Radio 2, maar krijgt wel een baggertijdslot: van 4.00 tot 6.00 uur. Dat heeft BNNVARA laten weten. Nu maakt Giel zijn programma nog tijdens de ochtendspits en dat is de prime time van de radio. Op zijn nieuwe tijdstip ligt vrijwel het hele land nog te snurken, dus dan wordt normaal gesproken vooral de B-categorie ingezet. Een pijnlijke afgang dus.

Ondanks dat zijn carrière zo op zijn retour is, is Giel toch erg enthousiast. “YES YES YES! Zo ontzettend dankbaar ❤️ Begin van dit jaar besloot ik om meer m’n hart te gaan volgen. Maar dit had ik niet durven dromen! 🤩 Naar het grootste radiostation van Nederland.. NPO Radio 2 met legendes als Rob Stenders en Jeroen van Inkel als collega’s bij BNNVARA. 🙏 Zo fijn om weer thuis te komen.

De magie is terug vanaf 5 oktober, vervolgt Giel. “Elke werkdag op de plek waar het ooit begon: van 4 tot 6. De laatste avondshow en de vroegste ochtendshow💪 ECHT HEEL EXCITED en HEEL VEEL ZIN IN!

Arjan Penders, Hoofd Radio a.i. van BNNVARA, zegt: “Ik ben blij dat Giel terugkomt bij BNNVARA, wij zijn bij uitstek de omroep waar hij weer echt vernieuwende stappen in zijn roemruchte radiocarrière kan gaan zetten.

Al lange tijd gingen geruchten over de toekomst van Giel bij Radio Veronica, omdat hij daar erg weinig luisteraars trekt. Tegen alle verwachtingen in bood Talpa Radio hem onlangs toch een nieuw contract aan, maar wel voor een kortere periode dan gebruikelijk: elf maanden. Dat straalt weinig vertrouwen uit.

Nu gaat Giel naar de marktleider onder de radiostations, maar na vele jaren moet hij dus wel zijn drivetimeslot inleveren. Die blijft in handen van Jan-Willem Roodbeen en zijn sidekick Jeroen Kijk in de Vegte.

Het betekent ook een salarisval voor Giel. Bij Talpa was hij gewend aan de diepe zakken van John de Mol, maar bij de NPO moet hij terug naar een voor BN’ers ietwat karige twee ton, als hem dat salarismaximum gegund wordt.

Nieuwe programmering

De programmering van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 wordt vanaf oktober op een flink aantal punten vernieuwd. “We willen onze luisteraars blijven verrassen. NPO Radio 2 en NPO Radio 5 doen het geweldig en juist dan is het goed om te blijven prikkelen en te verfrissen”, zegt Peter de Vries, zendermanager van beide stations.

Presentator Jeroen van Inkel verhuist van de doordeweekse ochtend op NPO Radio 5 naar het weekend op NPO Radio 2. Van Inkel is te horen op zaterdag en zondag tussen 07.00 en 10.00 uur met het programma Rinkeldekinkel.

De luisteraars van NPO Radio 5 horen vanaf maandag 5 oktober een ander en toch vertrouwd geluid in de ochtend: Bert Haandrikman presenteert elke werkdag tussen 06.00 en 09.00 uur de nieuwe ochtendshow Goeiedag Haandrikman.

Felix Meurders zet een nieuwe stap in zijn radiocarrière. In 2021 maakt hij de overstap naar NPO Radio 5 om daar wekelijks op zaterdagochtend het nieuwe muziekmagazine ‘FM op 5’ te presenteren. De overstap betekent dat Felix na 25 jaar gaat stoppen met de presentatie van Spijkers met Koppen.

Het nieuwe uitzendschema van NPO Radio 2 kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen