Frank wil 3FM weer ’terugbrengen naar wat het was’

Frank van der Lende hoopt vurig dat hij NPO 3FM weer kan terugbrengen naar wat het was. Hij denkt dat de vibe nu al heel erg goed is. Dat zegt hij in gesprek met de Viva. Ondanks de vernieuwde programmering zijn de luistercijfers van 3FM nóg verder ingezakt: met 2,1 procent marktaandeel zit de zender nu op de laagste score ooit. Frank houdt de moed erin. Samen met Eva Koreman maakt hij sinds kort de nieuwe middagspitsshow van de zender.

Frank doet er alles aan om 3FM weer op de kaart te zetten. “Het moet nog een beetje meer gaan aantrekken, maar Eva en ik merken allebei dat de vibe al heel anders is. We staan graag samen met die aanvoerdersband in de frontlinie.

Frank stond in 2015 ook al in de middagspits als opvolger van het duo Coen en Sander, maar toen sloeg hij niet aan en werd hij van de middagspits af gehaald.

Voelt zijn terugkeer op het tijdslot als revanche? “Ja en nee. Ik baalde heel erg toen die stopte, ik wilde zelf nog niet weg. Maar achteraf gezien denk ik dat het goed is geweest.”

Hij was te jong, zegt Frank nu. “Ik was 25, een stuk onzekerder en Coen en Sander opvolgen was alsof je nu Matthijs van Nieuwkerk opvolgt bij DWDD, veel te grote schoenen om te vullen. Die omweg heeft me sterker gemaakt en ik heb nu veel beter voor ogen wat voor programma ik wil maken. Ik durf nu ook zwaardere nieuwsonderwerpen aan te snijden, omdat ik weet dat ik er verstand van heb.”

Revenge is een groot woord; ik wil 3FM weer terugbrengen naar wat het was, een zender waar je bij wilt horen.

Foto: BNNVARA, Hans-Peter van Velthoven

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen