Angela de Jong op audiëntie bij Peter van der Vorst

Angela de Jong is vorig jaar op audiëntie geweest bij Peter van der Vorst toen hij aantrad als programmadirecteur van RTL. Ze is een kopje koffie bij hem komen drinken. Dat heeft ze gezegd op NPO Radio 1. Als invloedrijke opiniediva krijgt Angela veel belletjes uit tv-land. “De telefoontjes die ik krijg voor kopjes koffie achter de schermen zijn best gevaarlijk. Er zijn natuurlijk heel veel mensen in de televisiewereld die met je willen babbelen en vertellen wat ze aan het doen zijn“, zo laat ze weten.

Interviewer Rutger Castricum stelt dat die koffiemomentjes slechts één doel hebben. “Dan willen ze invloed.”

Angela: “Daar moet je heel erg op passen, ja.”

Rutger: “Ik denk dat dat ook wel op je afgekomen is dat je voelt dat je invloedrijker wordt en dat er dan mensen met je willen praten.”

Angela: “Er zijn zenderbazen die even willen bijpraten over de nieuwe programmering of wat dan ook. Het is altijd bedoeld om een soort band te kweken en dat vind ik allemaal prima, want ik vind heel veel mensen heel aardig in de tv-wereld, maar op het moment…”

Rutger: “Ja, vind je dat prima? Toen ik nog in de verslaggeversrol ook een beetje jouw rol had met het zeer kritisch zijn en uit de bocht vliegen, sprak ik niet met mensen achter de schermen. Die wilden met mij ook allemaal praten, maar ik deed dat toen niet.”

Angela: “Het is ook niet dat ik dat dagelijks doen, maar bij sommige mensen vind ik het best prima om die te leren kennen. Peter van der Vorst wilde bijvoorbeeld een kopje koffie drinken en kennismaken toen hij net begonnen was. Nou ja, prima. Dan ga ik daar gezellig heen.”

Incestueus

Rutger: “Maar eigenlijk ook wel een beetje raar. Het is van zo’n baas ook best wel dat je denkt: je gaat niet meteen van je eigen kracht uit als je dat doet, denk ik dan.”

Angela: “Er wordt dan gewoon verteld wat ze allemaal doen qua programma’s en dat wil ik dan best wel even weten. Zo zijn er meer, hè? Ik noem nu Peter en dat is een heel aardige kerel voor de rest, maar op het moment dat hij iets doet wat ik niet helemaal slim vind als zenderbaas, dan speelt dat kopje koffie niet zo’n grote rol meer.”

Rutger: “Je bent niet bang dat het dan incestueus wordt?

Angela: “Nou, daar ben ik zelf bij, denk ik dan. Mijn enige motto is eigenlijk: ik schrijf wat ik vind over televisie. Dan maakt het niet uit of ik bij Matthijs van Nieuwkerk weleens aan tafel zit of bij Jinek of Beau. Als ik vind dat Beau gewoon echt geen goede Koningsdag-uitzending maak, dan schrijf ik dat. Als dat dan betekent dat ik daarna niet meer welkom ben in het programma, dan is dat zo. Daar ben ik niet zo mee bezig.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen