RTL blaast Domino Day af, verschoven naar 2021

De revival van het beroemde Domino Day laat nog even op zich wachten. De editie van 2020 is afgeblazen: het evenement wordt doorgeschoven naar maart 2021. Dat heeft RTL 4 zojuist laten weten. Door alle corona-ellende is het niet alleen lastig om Domino Day te organiseren, maar ook om er genoeg aan te verdienen. RTL gaat ervan uit dat de situatie in maart voldoende verbeterd is. “We zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereiding hierop“, laat RTL weten in een reactie.

Domino Day was een jaarlijks terugkerend spektakel op SBS 6 en een van de grootste tv-producties die ons land ooit gekend heeft. De show begon in 1998 ter gelegenheid van het driejarige jubileumfeest van de zender en Linda de Mol tikte de eerste steen omver.

Sindsdien was er ieder jaar een recordpoging vallende dominosteentjes te zien op SBS 6. De eerste zes edities werden gepresenteerd door Wendy van Dijk en Hans Kraay jr; de laatste vijf edities deed hij met Nance Coolen.

De editie van 2009 was de laatste. Hoewel de kijkcijfers torenhoog waren – er keken dat jaar 2,9 miljoen mensen naar het drie uur durende verslag – stopte de show vanwege de economische crisis.

Door de crisis kon SBS niet meer genoeg sponsors vinden voor de financiering van de peperdure show. “Domino Day heeft een heel complex financieringsmodel, omdat we ook samenwerken met buitenlandse zenders“, liet Endemol weten.

Elf jaar later heeft Domino Day dus last van een andere crisis, al lijkt het nu te gaan om uitstel in plaats van afstel.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen