NOS schuift Sportgala door naar 2021: niemand sport

Net als het EK Voetbal, de Olympische Spelen en tal van andere evenementen schuift ook het NOS | NOC*NSF Sportgala van 2020 een jaar door. De reden daarvoor is eenvoudig: vanwege het coronavirus is inmiddels zoveel sport afgelast of uitgesteld dat er geen sprake is van een volwaardig sportjaar. “Ook bestaat er nog veel onzekerheid over de rest van het (sport)jaar. De wél geleverde topprestaties uit 2020 tellen nu mee voor de sportverkiezingen van 2021“, aldus een woordvoerder.

Het sportgala vindt elk jaar plaats in december, maar hoofdredacteur Maarten Nooter heeft dit jaar niets te organiseren: “Er is inmiddels zoveel sport geschrapt dat je niet meer over een Sportman of Sportvrouw van het Jaar kunt spreken; minimaal de helft van de sport van 2020 is weggevallen.”

Nooter vervolgt: “Samen met NOC*NSF hebben we geconcludeerd dat het niet logisch is om verkiezingen en een Sportgala te organiseren. Jammer natuurlijk, maar het is niet anders. De uitzonderlijke prestaties die er wél waren komen in december nog een keer langs. En de allerbesten zetten we nu alvast op de longlist voor de Sportprijzen van 2021.

Maurits Hendriks, technisch directeur NOC*NSF, voegt toe: “Het is een onontkoombaar besluit in dit uitzonderlijke jaar om net als de grote internationale sportevenementen ook het Sportgala met de sportverkiezingen een jaar uit te stellen. Immers, ook de sport is hard geraakt door het coronavirus. Naast het wegvallen van bepalende evenementen is er ook door heel veel sporters geruime tijd niet of anders getraind.”

Vanzelfsprekend besteden we eind van dit jaar aandacht aan de Nederlandse topprestaties die ondanks alles nog wel zijn geleverd. Op welke wijze dat gaat plaatsvinden zal de komende maanden worden bepaald. Voor het eerst organiseren we volgend jaar de sportverkiezingen over een periode van twee jaar namelijk 2020 en 2021.

Foto: NOS

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen